Свети Николе

19 февруари 2018

Конкурс за средношколски есеи – 2018

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2018 Од пристигнати вкупно 234 есеи напишани од 209 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници: 1 место – Mартина Дукоска – СМУГС […]
17 февруари 2018

На Славјански во Св. Николе прославена руската Прочка – Масленица

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Амбасадата на Руската Федерација во Р. Македонија заеднички организираа прослава на рускиот празник Масленица (руска Прочка). Прославата се одржа […]
17 ноември 2017

Неколку илјади книги за големата „елка на знаење“ во Свети Николе

По повод Меѓународниот ден на студентите, 17-ти Ноември, од денес Библиотеката на Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ во Свети Николе ја краси големата „елка на […]
15 септември 2017

Прв академски час – свечено врачување на индекси во Св. Николе

Денес во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ректорот со свечен говор им го честиташе почетокот на новата академска година на бруцошите кои одбраа […]
25 август 2017

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша Меморандум за соработка со Ротари Клуб, Велес

Денес на 25.08.2017 година во просториите Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Ротари Клуб, Велес и Меѓународен Славјански Универзитет „Г. […]
19 јули 2017

Кирил Лазаров во посета на Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“

Денес на 19.07.2017,  ракометниот шампион Кирил Лазаров го посети  Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“.
16 јуни 2017

Едукативно – стручен собир за ветеринари во Св. Николе

Денес, 16.06.2017 година, со почеток во 10:30 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа едукативно-стручен собир акредитиран од Ветеринарна комора […]
11 јуни 2017

Во Свети Николе се одржа четвртиот мото собир

Повеќе од 11.000 посетители присуствуваа на мото собирот во Свети Николе, кој беше домаќин на моторџии од 13 европски земји со над 2000 мотори. Посетителите можеа […]
9 јуни 2017

Славјански на еднодневен саем на книга во Свети Николе

По повод 10ти јуни – Денот на културата и завршеток на учебната година на ден 09.06.2017  година (петок) на Градски плоштад со почеток во 11:00 часот беше […]
25 мај 2017

Свечено доделени дипломите на Славјански во Св. Николе

На 25 мај, во Свети Николе, од страна на ректорот, проф. д-р Душан Николовски, деканите и претставниците oд факултетите, беа свечено доделени дипломите од прв и […]
24 мај 2017

Доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи – 2017

На 24-ти мај беа доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи. Доделувањето на наградите се одржа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе. […]
22 мај 2017

Студенти од МСУ на гастрономски фестивал „Кукарекино“ во Тамбов

Вчера, 21.05.2017, студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе – Битола присутствуваа на гастрономскиот фестивал „Кукарекино“ во Тамбов, Русија. Фестивалот за првпат се […]
12 мај 2017

Славјански на отворен ден во гимназија СОУ „Кочо Рацин“ – Свети Николе

Денес на 12.05.2017 во 11:00 часот, СОУ „Кочо Рацин“ – Свети Николе ги отвори вратите за учениците од основните училишта. Целта е идните средношколци да се […]
5 мај 2017

Се одржа финалето од Ораторски денови 2017

Денес на Меѓународниот Славјански Универзитет Г.Р.Державин во организација на Факултетот за правни науки се одржа финалето на Ораторскиот ден. Учество зедоа студенти од Факултетот за правни […]
28 април 2017

Се одржа полуфинале од Ораторските денови 2017

Денес на 28.04.2017 во организација на Меѓународниот Славјански Универзитет Г. Р. Державин, на факултетот за правни науки се одржа полуфиналето на ораторскиот ден. Учество зедоа студентите […]