Прв академски час – свечено врачување на индекси во Св. Николе

Иновативни боенки подготвени од нашите студенти
12 септември 2017
Првиот академски час на Славјански во Битола
16 септември 2017

Прв академски час – свечено врачување на индекси во Св. Николе

Денес во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ректорот со свечен говор им го честиташе почетокот на новата академска година на бруцошите кои одбраа да студираат на еден од петте факултети во Свети Николе.
 
Со свои поздравни говори се обратија и деканите на петте факултети при МСУ.
Настанот беше отворен со свечен концерт на две вокални солистки од градот Електростаљ, Русија.
 
Исто така, беше отворена и изложба на уметнички слики организирана од ЗЛУ „Овчеполски Спектар“, каде беа изложени дела на 8 автори од Свети Николе.