Доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи – 2017

Студенти од МСУ на гастрономски фестивал „Кукарекино“ во Тамбов
22 мај 2017
Свечено доделени дипломите на Славјански во Битола
25 мај 2017

Доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи – 2017

На 24-ти мај беа доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи. Доделувањето на наградите се одржа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе.

Од пристигнати вкупно 206 есеи напишани од 170 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници:

  • 1 место – Мартин Миљев – СОУ „Љупчо Сантов“, Кочани – „Човекот – тоа сум јас“
    Златна плакета, лаптоп, комплет книги и стипендија* во висина од 300 евра
  • 2 место – Анастасија Јовановска – ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“, Скопје – „Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ 
    Сребрена плакета, таблет, комплет книги и стипендија* во висина од 200 евра
  • 3 место – Стефанија Јаневска – СЕПУГС „Васил Антевски – Дрен“ – Скопје – „Јас ја живеам мојата визија“ 
    Плакета, комплет книги и стипендија* во висина од 100 евра

Кликнете овде за страницата на конкурсот.