Универзитетски активности

25 мај 2024

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Битола

25 мај 2024 година во Офицерски дом – Битола на свечена церемонија беа врачени дипломите на студентите од Меѓународен Славјански Универзитет во Битола. Во пријатна атмосфера заедно […]
24 мај 2024

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Свети Николе

24 мај 2024 година беше значаен ден за сите нас на Меѓународен Славјански Универзитет. Ректорката проф. д-р Ленче Петреска и деканите на нашите четири факултети свечено […]
18 јануари 2024

На МСУ се одржа работна средба со претседателот на Балканскиот Универзитетски Центар, проф. д-р Христо Бонџолов

Деновиве во официјална работна посета на Меѓународен Славјански Универзитет беше претседателот на Балканскиот Универзитетски Центар, проф. д-р Христо Бонџолов. На средбата се разговараше за продлабочување на […]
31 декември 2023

Среќни празници од МСУ

Почитувани студенти, колеги и соработници на МСУ, Додека стоиме на прагот на новата 2024 година, овие моменти ме потсетуваат на силните зборови на Анатол Франс: „За […]
25 ноември 2023

КС групација додели 2 стипендии на студенти на МСУ

На 24 ноември во ресторанот Голд Фелициа во Битола помеѓу КС Групација и беа потпишани договори за стипендирање на студенти на Меѓународен Славјански Универзитет, Факултетот за […]
18 октомври 2023

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во […]
13 октомври 2023

Есенска академија за студенти на докторски студии од Великотрновскиот универзитет започна на Меѓународен Славјански Универзитет

На 12 октомври 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на Есенската академија за студенти на докторски студии организирана од страна на Великотрновскиот […]
9 октомври 2023

Седат Ѓелиболу од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Седат Ѓелиболу од Универзитетот Муш Алпарслан, Република Турција деновиве е во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за […]
9 октомври 2023

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот „Сулејман Демирел“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот […]
2 октомври 2023

Прв академски час за нашите бруцоши во Свети Николе и Битола

Денес истовремено започна првиот академски час за студентите на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе и Битола. На настанот студентите можеа да се запознаат со професорите, […]
29 септември 2023

Проф. д-р Јордан Ѓорчев назначен за член на Управен одбор на Балканскиот универзитетски центар

Денес, 29 септември 2023 година, на Великотрновскиот универзитет „Св. св. Кирил и Методиј“ во Бугарија се одржа Основачко собрание на кое едногласно се одлучи да се […]
23 јуни 2023

Претставници од МСУ присуствуваа на врачувањето на дипломи на нашиот партнер – Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана

Претставници од Меѓународен Славјански Универзитет присуствуваа на врачувањето на дипломи на нашиот партнер – Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана за да ги поддржат и да […]
26 мај 2023

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Битола

Проректорката за настава на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Павлина Стојанова, и деканите и продеканите на нашите 5 факултети, свечено ги врачија дипломите на дипломците и […]
25 мај 2023

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Свети Николе

24 мај 2023 година беше значаен ден за повеќе студенти, но и за сите нас на Меѓународен Славјански Универзитет. Проректорката за настава на Меѓународен Славјански Универзитет, […]
14 март 2023

Студенти од Факултетот за психологија при МСУ во посета на Агенцијата за вработување во Битола

На 10.03.2023 студентите од четврта година од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет во Битола реализираа посета на Агенцијата за вработување во Битола и се […]