меѓународна

30 септември 2019

Отворена II Меѓународна научна конференција „Рускиот јазик, литература и култура: минато, сегашност и иднина“

Денес беше отворена II Меѓународна научна конференција „Рускиот јазик, литература и култура: минато, сегашност и иднина“ во организација на Рускиот центар при УКИМ на која присуствуваа […]
18 април 2015

Успешно одржана Шестата меѓународна научна конференција

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе овие два дена (17-ти и 18-ти април) е домаќин на Шестата меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“. […]
31 јануари 2014

МСУ потпиша меморандум за соработка со Универзитетот ЕСРА

Вчера, 30-ти јануари 2014-та година, во просториите на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу МСУ „Г. Р. Державин“ и Универзитетот за аудиовизуелни […]