Михаела Ѓорчева

15 јуни 2024

„На студентско кафе со…“ – нов студентски поткаст на кој зборуваме на теми интересни за сите студенти

Со огромно задоволство ви го претставуваме најновиот проект на Здружението на студенти на Меѓународен Славјански Универзитет – студентскиот поткаст „На студентско кафе со…“. Ова е поткаст […]
31 мај 2024

Успешна практична настава на студентите од Факултетот за психологија при МСУ во Битола

Студентите од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет, под менторство на проф. д-р Горица Поповска Налевска, во летниот семестар реализираа четиринеделна практична настава во основни […]
25 мај 2024

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Битола

25 мај 2024 година во Офицерски дом – Битола на свечена церемонија беа врачени дипломите на студентите од Меѓународен Славјански Универзитет во Битола. Во пријатна атмосфера заедно […]
25 мај 2024

Самостојна изложба на Ивона Велковска отворена на МСУ во Св. Николе

Во Mayberry Highway, дел од кампусот на Меѓународен Славјански Универзитет во Св. Николе, беше отворена самостојна изложба на Ивона Велковска. Изложбата „Осветлување, освестување, откривање, ослободување…“ беше […]
24 мај 2024

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Свети Николе

24 мај 2024 година беше значаен ден за сите нас на Меѓународен Славјански Универзитет. Ректорката проф. д-р Ленче Петреска и деканите на нашите четири факултети свечено […]
21 мај 2024

Едукативна презентација од ЈП Службен Весник за студентите на МСУ

На 21. мај 2024 година (вторник), на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе вработени од Јавното претпријатие Службен весник на Република Северна Македонија одржаа презентација пред […]
21 мај 2024

Професори од МСУ на меѓународна научна конференција во Белград, Србија

На 17. и 18 мај. 2024 година, во организација на Факултетот за бизнис и право при Универзитетот „МБ“ од Белград, Република Србија, се одржа VII Меѓународна […]
25 април 2024

Прва официјална средба на основачите на Балканскиот универзитетски центар во Свети Николе

На свечен настан во Свети Николе во просториите на Mayberry Highway, дел од кампусот на Меѓународен Славјански Универзитет, се одржа првата официјална средба по основањето на […]
23 април 2024

На МСУ во Св. Николе се одржа конференција на тема „Предизвиците на новото работно законодавство и безбедноста и здравје при работа“.

На 23. април 2024 година Меѓународен Славјански Универзитет во соработка со Институтот за инженерска економија беше домаќин на значајна национална конференција на тема „Предизвиците на новото […]
18 април 2024

МСУ на средби со матурантите од Ресен и Демир Хисар

Тимот на Меѓународен Славјански Универзитет ги посети средните училишта во Демир Хисар и Ресен и оствари средби со матурантите од СОУ „Крсте Петков Мисирков” во Демир […]
11 април 2024

МСУ потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот „МБ“ од Белград, Србија

Меѓународен Славјански Универзитет и Универзитетот „МБ“ од Белград потпишаа Меморандум за соработка, означувајќи го почетокот на една нова фаза во меѓусебната соработка. Меморандумот беше потпишан на […]
10 април 2024

Проф. д-р Јордан Ѓорчев донираше 12 уметнички дела на две јавни здравствени установи во Велес

Претседателот на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Јордан Ѓорчев, на 9. април 2024 година донираше 12 уметнички дела на две јавни здравствени установи […]
9 април 2024

МСУ на средби со матурантите од Охрид и Струга

Во рамки на иницијативата да оствариме средби со матурантите од повеќето средни училишта во државата, ги посетивме и средните училишта во Охрид и Струга. Нашиот тим […]
9 април 2024

Еразмус+ мобилност: професори од Турција на Меѓународен Славјански Универзитет

Во рамките на Еразмус+ програмата Меѓународен Славјански Универзитет е домаќин на двајца професори од Турција: д-р Сахил Сечкин Ерол од  Универзитетот Бандирма Ониеди Ејлул [17. Септември] […]
4 април 2024

Потпишан Меморандум за соработка со компанијата Premium Safety Solution 77

На 4. април 2024 година Меѓународен Славјански Универзитет потпиша значаен Меморандум за соработка со компанијата Premium Safety Solution 77. Меморандумот за соработка беше потпишан на кампусот […]