Обуки и конференции

15 септември 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на 2023 Forbes Power Women’s Summit во Њујорк

М-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на МСУ и основач на Киноверзум во Њујорк ги претставуваше Киноверзум и Меѓународен Славјански Универзитет на престижниот 2023 Forbes […]
24 јуни 2023

Вработени од МСУ како дел од проектот „Алтернативно туристичко искуство – алтернативно патување“ АЛТЕР ТРИП

На 15 и 16 мај 2023 година во Солун, Грција, се одржа дводневна обука како дел од проектот „Алтернативно туристичко искуство – алтернативно патување“ АЛТЕР ТРИП […]
21 јуни 2023

Лондон: м-р Михаела Ѓорчева на тркалезна маса заедно со Forbes и Courtyard by Marriott

На покана на престижното американско бизнис списание Forbes и хотелот Courtyard London Heathrow во сопственост на најголемиот ланец хотели во светот, Marriott, м-р Михаела Ѓорчева, член […]
10 јуни 2023

Започна 14-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“ на МСУ во Битола

На 9 јуни 2023 година (петок) на Меѓународен Славјански Универзитет во Битола започна 14-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“. Првиот ден од конференцијата се одржуваше […]
1 јуни 2023

Преставници од МСУ земаа учество на FIRESTARTER 2023, првата меѓународна конференција за искуство на клиенти и вработени

М-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и Софија Радончиќ од Службата за Е-учење при МСУ земаа учество на FIRESTARTER 2023, првата […]
17 мај 2023

МСУ и ОУ „Св. Кирил и Методиј“ од Битола ја одржаа работилницата „Работа со надарени и талентирани ученици“

На 15 мај 2023 година учениците од осмо одделение од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Битола беа во посета на Меѓународен Славјански Универзитет. Учениците имаа […]
4 мај 2023

Се одржа работилницата „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во Р. С. Македонија“ на МСУ во Битола

На 3 мај 2023 година на Меѓународен Славјански Универзитет во Битола, Ана Аврамоска Нушкова, проектна координаторка во Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство […]
28 април 2023

Честитки по повод Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа – 28 април

Ви го честитаме Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа – 28 април! Како еден од ретките универзитети кои нудат студиски програми за безбедност и […]
27 април 2023

МСУ на виртуелен самит во Шри Ланка „Вмрежување и соработка помеѓу Азија и Европа“

На 26 и 27 април 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет учествуваше на виртуелен самит за високо образование во Шри Ланка чија главна тема беше „Вмрежување и […]
26 април 2023

На МСУ во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во Р. С. Македонија“

На 26 април 2023 година (среда) на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во […]
24 април 2023

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржа презентација на МСУ во Свети Николе

На 24 април 2023 година (понеделник), со почеток од 10:00 часот, Анабела Димоска од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржа презентација пред студентите […]
30 март 2023

Покана за презентација на Европас и Еврогајденс од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност

Со големо задоволство ги известуваме нашите студенти дека на 24 април вработените од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе одржат презентација на Меѓународен […]
24 март 2023

На МСУ во Свети Николе се одржа предавањето по повод Глобална недела на пари 2023

На 24 март (петок) со почеток од 11:00 часот се одржа предавањето по повод Глобална недела на пари 2023 на МСУ во Свети Николе. На предавањето […]
20 март 2023

Врачени сертификатите од шестиот дел од обуката за CNC програмери и оператори

На 19 март 2023 година (недела) беа врачени сертификатите на лицата кои го посетуваа шестиот дел од обуката за CNC програмери и оператори организирана од Институтот […]
17 март 2023

Покана за предавање по повод Глобална недела на пари 2023 на МСУ

Факултетот за економија и организација на претприемништво при Меѓународен Славјански Универзитет ве поканува да присуствувате на предавање организирано во рамките на Глобалната недела на парите. Предавањето […]