универзитет

19 април 2019

МСУ потпиша договор со Универзитет „Мајка Тереза“ од Скопје

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ (МСУ) денес потпиша договор за соработка со Универзитетот „Мајка Тереза“ (УМТ) од Скопје. Потпишувањето на договорот се одржа во просториите […]
27 февруари 2016

Славјански награден како најуспешен универзитет на Истокот

Новинарите по втор пат ги обединија успешните од Истокот – доделени беа вкупно 12 награди на поединци, фирми и институции во Брегалничкиот регион на 26.02.2016. Меѓународен […]
26 февруари 2016

Гостување во СОУ „Наум Наумовски – Борче“ со предавач од Лондон

Комуникациски вештини, тимска работа и работа во групи се темите кои беа обработени во работилницата која ја подготви нашата гостинка од Обединетото Кралство, Саман Фара Ахмед […]
23 февруари 2016

Работилница во СОУ „Кочо Рацин“ со предавач од Лондон

Денес екипа од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостуваше во СОУ „Кочо Рацин“ со работилница на тема “Communication Skills, Teamwork and Group Work”. Работилницата ја […]
18 декември 2015

Потпишан Меморандум за соработка со Судски Совет на Р. Северна Македонија

Денес, 18.12.2015, во Скопје беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Судски Совет на Република […]
29 септември 2015

Студентите од Славјански на интернационален фестивал во Варна

30 август 2015

Посета на нашиот партнерски универзитет од Дубаи

10 август 2015

МСУ потпиша договор за соработка со универзитет од Москва

На 5-ти августт 2015 година беше потпишан договор за соработка помеѓу Московскиот државен обласен универзитет (Московским государственным областным университетом) и Меѓународниот Славјански Универзитет „г. Р. Державин“ […]
18 јули 2015

Потпишување на троен договор за соработка во Тамбов, Русија

24 мај 2015

Свечено доделување на дипломи – 2015

24-ти мај, денот на сесловенските просветители на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше прославен со свечено доделување на дипломите на последната генерација дипломирани и магистрирани […]
7 февруари 2015

Оксфордските професори Стефан Прист и Кери Смолмен гостуваат на Славјански

Заедно со  ФИЛОЗОФСКОТО ДРУШТВО НА МАКЕДОНИЈА по повод МЕСЕЦОТ НА БРИТАНСКАТА ФИЛОЗОФИЈА организиравме предавања на двајца еминентни предавачи од Оксфордскиот универзитетот, Велика Британија. Предавањата  се одржаа на 6 февруари […]
23 октомври 2014

Гостување на професорка од Русија на Славјански – Свети Николе

Се известуваат студентите при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ дека на ден 24.10.2014 (петок) во Свети Николе ќе бидат во можност да присуствуваат на предавањата кои […]
31 јануари 2014

МСУ потпиша меморандум за соработка со Универзитетот ЕСРА

Вчера, 30-ти јануари 2014-та година, во просториите на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу МСУ „Г. Р. Державин“ и Универзитетот за аудиовизуелни […]
6 ноември 2013

Четврта студентска размена – посета на Тамбов, Русија

Од 27-ми октомври, до 3-ти ноември, беше реализирана 4-тата размена на студенти и професори помеѓу МСУ и Тамбовскиот универзитет од Русија. При размената  се работеше на […]