концерт

7 мај 2019

Во Свети Николе се одржа концерт на руски песни „Подмосковски вечери“

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа концерт на руски песни „Подмосковски вечери“. Настапија Аљона Мартинова и Арина Крајушкина, артистки […]
4 јуни 2017

Студентите од Славјански на студентски концерт во Тамбов, Русија

На 24.05.2017 (среда) студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ учествуваа на годишен студентски концерт кој го организира Тамбовскиот Универзитет. Концертот беше исполнет со прекрасни […]
27 мај 2017

Музичко-поетска вечер по повод 180-годишнина од смртта на Пушкин

Маестрална музичко-поетска вечер беше одржана во Битола, во организација на Славјанскиот универзитет по повод 180-годишнината од смртта на А. С. Пушкин. Брилијантната Марина Коруновска од Битола, […]
6 април 2017

Концерт на руски вокален ансамбл од Електростаљ, Русија

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе се одржа концерт на вокалниот ансамбл од градот Електростаљ, Московска област, Руска Федерација. Концертот се […]
26 октомври 2014

Рускиот хор кој гостуваше на Славјански ја воодушеви светиниколската публика

Во саботата, 25-ти октомври 2014 год со почеток од 18:00 часот, светиниколската публика ја имаше ретка можност да ги слушне најпопуларните руски песни и романси во големиот […]