гостување

26 ноември 2016

Гостување на доц. д-р Даниела Тасевска, декан на Филозофски факултет во Бугарија

На 25.11.2016 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“гостуваше доц. д-р Даниела Тасевска, декан на Филозофски факултет на универзитетот „Св. Кирил и Методиј” – Велико Трново, […]
7 февруари 2015

Оксфордските професори Стефан Прист и Кери Смолмен гостуваат на Славјански

Заедно со  ФИЛОЗОФСКОТО ДРУШТВО НА МАКЕДОНИЈА по повод МЕСЕЦОТ НА БРИТАНСКАТА ФИЛОЗОФИЈА организиравме предавања на двајца еминентни предавачи од Оксфордскиот универзитетот, Велика Британија. Предавањата  се одржаа на 6 февруари […]
23 октомври 2014

Гостување на професорка од Русија на Славјански – Свети Николе

Се известуваат студентите при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ дека на ден 24.10.2014 (петок) во Свети Николе ќе бидат во можност да присуствуваат на предавањата кои […]
14 октомври 2014

Успешно одржана работилница „Peer Counselling“ со проф. Џејмс Вилис

По гостувањето во Свети Николе, проф. Џејмс Вилис продолжува со активностите и во Штип. Овојпат заедно со професорот, Американското Катче – Штип и здружението Цивитас  организиравме […]