празник

25 декември 2015

На Славјански се одржа патронатот на СОУ „Кочо Рацин“- Св. Николе.

Денес во големиот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа културно-забавниот дел од прославата на патрониот празник на СОУ Кочо Рацин – Свети […]
22 февруари 2015

На Славјански традиционалнo беше прославена руската Прочка – Масленица

Вчера во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе, свечено беше одбележана Масленица, руска Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу 500 граѓани од […]
19 февруари 2015

Традиционално ја прославуваме Масленица по седми пат

Почитувани колеги, имаме голема чест да Ве поканиме на прославувањето на Масленица, руски празник со кој традиционално се прославува заминувањето на зимата и доаѓањето на пролетта. […]