масленица

7 март 2019

На Славјански традиционалнo беше прославена руската Прочка – Масленица

Денес во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе, 11-та година по ред свечено беше одбележана Масленица, руска Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу […]
25 февруари 2017

Во Свети Николе се одржа прославата за Масленица

Денес во Свети Николе се одржа Масленица, однoсно руска Прочка. Настанот беше организиран на градскиот плоштад, а е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
12 март 2016

На Славјански одбележана руската Прочка – МАСЛЕНИЦА

Во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе, свечено беше одбележана Масленица – руската Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу 400 граѓани […]
22 февруари 2015

На Славјански традиционалнo беше прославена руската Прочка – Масленица

Вчера во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе, свечено беше одбележана Масленица, руска Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу 500 граѓани од […]
19 февруари 2015

Традиционално ја прославуваме Масленица по седми пат

Почитувани колеги, имаме голема чест да Ве поканиме на прославувањето на Масленица, руски празник со кој традиционално се прославува заминувањето на зимата и доаѓањето на пролетта. […]