параглајдер

28 мај 2017

Нашиот параглајдерист Борјан Јованоски на Светско првенство во Албанија

Успесите на нашите студенти се и наши успеси! Заврши Светското првенство во параглајдерство, дисциплина прецизно слетување. Светското првенство се одржа во Албанија, Валона во кое зедоа учество […]
25 ноември 2015

Нашиот студент Јованоски втор на Светски куп во Бугарија

Изминатиот викенд нашиот студент Борјан Јованоски од Прилеп повторно се закити со сребрен медал на Светски куп во Бугарија (20-22 ноември 2015), а неговиот тим, Параглајдинг […]
30 септември 2015

Сребро за нашиот студент Јованоски на светски куп во Германија

Изминатиов викенд 26-27.09 во Германија, Васеркупе се одржа четвртиот Светски Куп во прецизно слетување (Paragliding Accuracy World Cup – Wasserkuppe, Germany), во кој зеде учество нашиот […]