Блог

12 февруари 2022

Лиса Хенеке од Германија студираше еден семестар на МСУ и го споделува нејзиното искуство како Еразмус+ студент

Во октомври претходната година Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и посака добредојде на Лиса Хенеке, студентка која дојде на Еразмус+ мобилност, од Универзитетот Лајбниц во […]
12 јуни 2021

Студентски блог: Моето Јас низ својот личен раст – Марија Иванова

Моето Јас низ својот личен раст  од Студентски блог – студентски размислувања Личниот прогрес настапува при излезот од нашата комфорна зона ! Личниот раст не е […]
4 јуни 2021

Студентски блог: Судбината наспроти слободната волја – Стефанија Арсова

Судбината наспроти слободната волја  од Студентски блог – студентски размислувања Во тишината на ноќта, мислата ми доаѓа во посета воведувајќи ме во виорот на фантазијата, носејќи […]
29 мај 2021

Студентски блог: Патот до среќата – Марина Гоцевска

Патот до среќата  од Студентски блог – студентски размислувања Кој е начинот да ја достигнеме среќата и да бидеме успешни? Задоволувајќи го нашето его се соочуваме […]
21 мај 2021

Студентски блог: Се трудиме ли доволно да ги оствариме нашите соништа? – Марија Мишкова

Се трудиме ли доволно да ги оствариме нашите соништа?  од Студентски блог – студентски размислувања Од мали нозе сонуваме и сакаме да ги оствариме нашите соништа. […]
23 април 2021

Студентски блог: Посета на психолог или разговор со вашата фризерка или автомеханичар – Стефанија Нофитоска

Посета на психолог или разговор со вашата фризерка или автомеханичар  од Студентски блог – студентски размислувања Психичкиот живот на човекот е доста сложен, мошне богат и […]
16 април 2021

Студентски блог: Потреба од психолог – Симона Јовановска

Потреба од психолог  од Студентски блог – студентски размислувања Зошто се психолозите потребни?  Интересно прашање. Факт е дека секој за некого е потребен за нешто. На […]
9 април 2021

Студентски блог: Позитивен став, позитивен живот! – Елена Серафимова

Позитивен став, позитивен живот!  од Студентски блог – студентски размислувања Секој има своја перцепција за реалноста. Работите околу нас се такви какви што се, но начинот […]
2 април 2021

Студентски блог: Емпатијата како импeратив на човечноста – Светлана Димитрова

Емпатијата како импeратив на човечноста  од Студентски блог – студентски размислувања Во едно време – невреме да се биде и да се остане човек е голема […]
19 март 2021

Студентски блог: Можеш да кажеш НЕ, а сепак да си добар човек – Јована Михаела Цингар

Можеш да кажеш НЕ, а сепак да си добар човек  од Студентски блог – студентски размислувања Инспирацијата да пишувам на оваа тема, потекнува од мене самата, […]
12 март 2021

Студентски блог: Време е! – Марија Иванова

Време е!  од Студентски блог – студентски размислувања „Она што на менталното здравје му е потребно е повеќе сончева светлина, поголема искреност и повеќе несрамни разговори“ […]
5 март 2021

Студентски блог: Живеј го мигот, не лошиот ден – Јасмина Караманолева

Живеј го мигот, не лошиот ден  од Студентски блог – студентски размислувања Мислата дека секогаш треба да биде се во ред која ни е наметната од […]
26 февруари 2021

Студентски блог: Во овој машки свет, биди горда што си жена – Симона Јовановска

Во овој машки свет, биди горда што си жена  од Студентски блог – студентски размислувања „Таа.  Тое е прво лице еднина.  Тоа е заменка што ништо […]
12 февруари 2021

Студентски блог: Колку е важен правилниот избор на високото образование – Слободанка Кузманова

Колку е важен правилниот избор на високото образование  од Студентски блог – студентски размислувања Меѓународен Славјански  Универзитет „Гаврило Романович Державин“ ми ги прошири видиците. Кога работите […]
6 февруари 2021

Повик до сите студенти за учество на рубриката „Студентски блог“

Почитувани колеги, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во соработка со Здружението на студенти при МСУ започнува со објавување на студентски текстови. Рубриката Студентски блог „Студентски размислувања“ е […]