Блог

12 февруари 2021

Студентски блог: Колку е важен правилниот избор на високото образование – Слободанка Кузманова

Колку е важен правилниот избор на високото образование  од Студентски блог – студентски размислувања Меѓународен Славјански  Универзитет „Гаврило Романович Державин“ ми ги прошири видиците. Кога работите […]
6 февруари 2021

Повик до сите студенти за учество на рубриката „Студентски блог“

Почитувани колеги, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во соработка со Здружението на студенти при МСУ започнува со објавување на студентски текстови. Рубриката Студентски блог „Студентски размислувања“ е […]
5 февруари 2021

Студентски блог: Обука на умот – Стефанија Арсова

Обука на умот  од Студентски блог – студентски размислувања „Секој мисли како да го промени светот, а никој не мисли како да се промени себеси“ – […]
10 ноември 2020

Интервју со дипл. психолог Горан Гогов, член на алумни клубот при МСУ кој го остварува својот сон

Со задоволство Ви го претставуваме интервјуто со Горан Гогов, член на алумни клубот на МСУ. Горан Гогов е дипломиран психолог, кој по завршувањето на студиите тој продолжува […]
22 септември 2020

Предизвиците на пазарот на трудот во блиската иднина – доц. д-р Габриела Крстевска

На прагот сме на четвртата индустриска револуција. Развојот на вештачката интелигенција, роботиката, 3Д печатењето, развојот во генетиката итн. се само дел од револуционерните случувања коишто од […]
22 септември 2020

Физичката дистанцираност не значи и емоционална дистанцираност – доц. д-р Ана Чучкова

Менталното здравје ја вклучува нашата емоционална, психолошка и социјална благосостојба и влијае на тоа како размислуваме, како се чувствуваме и како постапуваме секојдневно. Исто така, менталното […]
18 април 2020

Проф. д-р Слаѓана Ангелковска – Остани фокусиран за време на корона вирусот и сочувај го своето ментално здравје

Пишува доц. д-р Слаѓана Ангелкоска, професор на Факултетот за психологија на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин” Свети Николе – Битола. Кога се соочуваме со каква било […]
18 април 2020

Проф. д-р Сашо Кочанковски – Психолошка помош и поддршка во време на вонредна сосотојба

Во изменети услови, заради вонредната состојба, наставниците и студентите на факултетот за психологија при Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе-Битола, продолжуваат успешно и континуирано […]