велигден

28 април 2019

Во Свети Николе по десетти пат се прослави Велигден со кршење на ноеви јајца

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ организираше натпревар во кршење со ноеви јајца. Годинава, оваа необична и уникатна традиција за празнување на Велигден е јубилејна десетта […]
1 мај 2016

Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца

Светиниколчани имаат необична и уникатна традиција за празнување на Велигден. Секоја година на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржува велигденски натпревар […]
12 април 2015

Одржан е шестиот Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа ШЕСТИОТ Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца. За таа прилика студентите на Славјански го изработија […]