москва

17 март 2018

Славјански дел од тимот на иднината на форумот „Русија – земја на можности“ во Москва

На 13-ти март во Москва започна со работа форумот “Русија, земја на можности” кој обединува 6000 перспективни менаџери, претприемачи, млади професионалци, волонтери, ученици и студенти. На […]
4 јуни 2017

Делегација од МСУ на Сесловенска конференција во Русија

Во Санкт Петербург со голема Сесловенска трпеза заврши јубилејната Сесловенска конференција, каде земаа учество повеќе од 220 делегати од сите словенски земји. Од 26-ти мај до […]
9 ноември 2016

10-то Собрание на фондацијата Русский мир во Москва.

Генералниот директор на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, м-р Борче Серафимовски беше дел од јубилејното 10-то Собрание на фондацијата Русский мир, која е основана со […]
2 август 2016

Студент од Славјански на летна школа во Москва

Нашиот студент Симеон Христовски во моментов е на летна школа во Москва, Русија која е организирана од нашиот партнерски универзитет – Московскиот државен областен универзитет https://mgou.ru/ […]
16 јануари 2016

Одбрана на докторска дисертација во Москва

Фотографии од одбраната на докторската дисертација на д-р Јагода Митревска во Русија на „Московский гуманитарный университет” – Москва. Д-р Јагода Митревска на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. […]
25 октомври 2015

Донација за Славјански од Фондацијата на нобеловецот Солженицин

23 октомври 2015

Покана за заедничко дружење со дечињата од Здружението на лица со церебрална парализа

10 август 2015

МСУ потпиша договор за соработка со универзитет од Москва

На 5-ти августт 2015 година беше потпишан договор за соработка помеѓу Московскиот државен обласен универзитет (Московским государственным областным университетом) и Меѓународниот Славјански Универзитет „г. Р. Державин“ […]