Параглајдерство

5 јули 2019

Параглајдеристот Борјан Јовановски на второ место на светската ранг листа

После ажурираните резултати од Европскиот куп во Романија, Урои, параглајдеристот Борјан Јовановски и член на Алумни клубот при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ е едно […]
22 јуни 2019

Интервју со параглајдеристот Борјан Јовановски

Со задоволство Ви го претставуваме интервјуто со параглајдеристот и нашиот дипломиран студент Борјан Јовановски, преку кое ќе може да прочитате за тоа каков спорт е параглајдингот. […]
10 јуни 2019

Борјан Јовановски на Европскиот куп во Урои, Романија

Параглајдеристот Борјан Јовановски, кој воедно е и студент на Меѓународен Славјански Унверзитет „Г. Р. Державин“, учестуваше на Европскиот куп кој се одржа во градот Урои во […]
4 јуни 2019

Параглајдеристот Борјан Јовановски се најде на светската ранг листа

Општина Крушево организираше светски куп во параглајдерство под наслов „Пролетен меѓународен куп Крушево 2019“ кој се одржуваше од 26.05.2019 до 01.06.2019 година на Мечкин камен во […]
2 декември 2018

Прогласени победниците на македонската параглајдинг лига 2018

Нашиот студент и параглајдерист Борјан Јовановски, на македонската параглајдинг лига 2018 е прогласен за победник во прецизно слетување, прелети и сериска класа, крила до максимална EN – […]
12 август 2018

Студентот Борјан Јовановски со две награди од Македонско и Унгарско пред Светско параглајдинг првенство

На Македонското и Унгарско пред Светско параглајдинг првенство, PreWorld, кое се одржуваше од 5 – 11 август 2018 година во Крушево со 134 учесници, нашиот студент […]
11 декември 2017

3-то место за нашиот студент Борјан Јованоски во Прилеп

Од 09 до 10.12.2017 во Прилеп се одржа меѓународен натпревар во параглајдерство, на кој нашиот студент Борјан Јованоски зеде учество и го освои високото 3-то место. […]
28 мај 2017

Нашиот параглајдерист Борјан Јованоски на Светско првенство во Албанија

Успесите на нашите студенти се и наши успеси! Заврши Светското првенство во параглајдерство, дисциплина прецизно слетување. Светското првенство се одржа во Албанија, Валона во кое зедоа учество […]
8 ноември 2016

Прво место за нашиот параглајдерист Борјан Јованоски во Грција

Нашиот студент и успешен параглајдерист Борјан Јованоски повторно се искачи на пиедесталот – овој пат на натпреварот во прецизно слетување кој се одржа во Драма, Грција. […]
8 септември 2016

Сребрен медал за нашиот студент и параглајдерист во Бугарија.

Нашиот студент Борјан Јованоски беше најмладиот натпреварувач и го освои престижното 2-ро место со 19 негативни поени, односно со само 1 негативен поен зад првопласираниот.  
16 мај 2016

Нашиот студент Борјан Јованоски првак во параглајдерство

Нашиот студент – параглајдеристот Борјан Јованоски со уште едно освоено прво место во Албанија. Минатата недела во Валона, Албанија, се одржа вториот Светски куп во параглајдерство – […]
25 ноември 2015

Нашиот студент Јованоски втор на Светски куп во Бугарија

Изминатиот викенд нашиот студент Борјан Јованоски од Прилеп повторно се закити со сребрен медал на Светски куп во Бугарија (20-22 ноември 2015), а неговиот тим, Параглајдинг […]
30 септември 2015

Сребро за нашиот студент Јованоски на светски куп во Германија

Изминатиов викенд 26-27.09 во Германија, Васеркупе се одржа четвртиот Светски Куп во прецизно слетување (Paragliding Accuracy World Cup – Wasserkuppe, Germany), во кој зеде учество нашиот […]