изложба

19 април 2019

„Антиката низ вековите“ изложба од Клуб за УНЕСКО Пиреја, Грција на Славјански во Свети Николе

Денес на МСУ во Свети Николе беше отворена изложбата на фотографии „Антиката низ вековите” организирана од Клуб за УНЕСКО Пиреја и островите, Грција, и почесниот член […]
1 март 2018

Изложбата „Русите во Северна Македонија (1920-1940)“ на Славјански во Битола

Вечерва на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола беше отворена изложбата „Русите во Северна Македонија (1920-1940)“.   Амбасадорот на Руската Федерација во Р: Северна […]
28 ноември 2017

Изложба на академскиот сликар Димитар Стојанов

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“​ во Свети Николе академскиот сликар Димитар Стојанов ја имаше својата прва самостојна изложба на скулптури и графика. Промотор […]
31 октомври 2017

Амбасадорот на Шведска, Н. Е. Матс Стефансон, ја отвори изложбата „Пристапност“ на Славјански во Св. Николе

По повод успешната соработка помеѓу Амбасадата на Кралството Шведска во Р. Македонија, Извидничкиот одред „Гоце Делчев“ – Св. Николе и Општина Св. Николе, денес Амбасадорот на […]
28 април 2017

Се одржа меѓународна изложба на уметнички творби на Славјански

Денес на 28.04.2017 на Меѓународниот Славјански Универзитет Г. Р. Державин се одржа меѓународна изложба на творби која е организирана од страна на здружението „Лидери на светската […]
13 јуни 2016

Изложба на уметнички слики

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе свечено беше отворена изложба на уметнички слики насловена „Различни перспективи“. Беа изложени слики со различна […]
19 декември 2015

На Славјански се одржа изложбата „Реинкарнација“ од Димитар Лазов

Денес во Конференциската сала на Ресторан Москва беше отворена изложбата „Реинкарнација“ од Димитар Лазов – ЛАВ. Ова е единаесетта по ред самостојна изложба од светиниколскиот уметник, […]
18 мај 2015

Изложба „70 години победа“ на Славјански

Денес, 18-ти мај 2015-та година, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе и Битола паралелно се одржа изложбата насловена „70 години победа“. На изложбата […]