державин

13 април 2019

Наградени најдобрите матуранти на #DerzhaWIN2019 во Битола

Интелектуалната игра #DerzhaWIN2019 е игра на вештини, знаење, креативност, способност за снаоѓање, менаџирање со времето и интелигенција, организирана од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. #DerzhaWIN2019 се одржа […]
18 февруари 2019

Интелектуална игра за тандем стипендии #DerzhaWIN2019!

По големото задоволство од страна на матурантите кои учествуваа минатата година, годинава продолжуваме со #DerzhaWIN2019! Наместо класичното тестирање за стипендии, решивме да ја воведеме иновативната интелектуална игра […]
28 февруари 2018

Интелектуална игра за тандем стипендии DerzhaWIN!

РЕЗУЛТАТИ ОД ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА ИГРА • Битола • 28.04.2018 Никој не сака здодевни работи. Зошто тогаш матурантите би сакале?! Затоа решивме годинава да направиме нов предизвик! Наместо класичното […]
10 септември 2017

Поетот Василе Димески е добитник на наградата „Державин“ за 2017 година

Наградата „Державин“ се доделува за најдобра стихозбирка објавена во периодот од јули 2016 до јули оваа година. Високото признание Димески го доби за поетската книга „Ноќва […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански во посета на музеи во Тамбов

Во текот на престојот во Тамбов, студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ посетија повеќе музеи. Студентите ја имаа можноста да дознаат повеќе околу воениот […]
14 декември 2016

Продолжен договорот за двојни дипломи со Тамбовскиот универзитет.

Денес деканот на Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ проф. д-р Александар Илиевски и ректорот на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. […]
26 ноември 2016

Нашите „Державинци“ помеѓу наградените лауреати во Софија.

Нашата група „Державинци“, како една од 22 наградени групи, денес настапи на гала-концертот од фестивалите за воени песни „Алёша“ и „Серебряные жаворонки“ кои се одржуваат во […]
18 октомври 2016

Официјален прием кај ректорот на Тамбовскиот универзитет, доц. д-р Владимир Стромов.

Денес нашите студенти кои се на студентска размена во Русија беа на официјален прием кај ректорот на Тамбовскиот универзитет, доц. д-р Владимир Стромов. По официјалниот прием […]
17 октомври 2016

Посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија.

Од 16-ти октомври студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се во посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија. Во […]
12 октомври 2016

Во Битола доделена наградата „Державин“

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола на поетот Јован Стрезовски, денес во 12 часот му беше врачена наградата „Державин“, што се […]
4 септември 2016

Поетот Јован Стрезовски добитник на наградата „Державин“

Поетот Јован Стрезовски е добитник на наградата „Державин“ што се доделува за најдобра стихозбирка објавена во периодот од јули 2015 до јули оваа година. Високото признание […]