предавање

15 мај 2019

Христијан Арсов – детето генијалец гостин на МСУ

Денес, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, на предавање по предметот Интелигенција, од смерот на Општа Психологија гостин беше детето генијалец од Велес – Христијан […]
10 мај 2019

Предавање по историја на МСУ во Битола

Во чест на делегацијата од Тамбовскиот државен универзитет „Г.Р. Державин“ од градот Тамбов, Русија, кои специјално допатуваа во нашата земја за манифестацијата „Бесмртен полк“, денес, на Меѓународен Славјански Универзитет […]
18 април 2019

На МСУ во Битола се одржа тренинг обука за само – ефикасност

На Меѓународен Славјански Универзитет во кампус Битола, се одржа бесплатна тренинг – обука за само – ефикасност и менаџирање со времето на тема „Како да се […]
17 април 2019

Тренинг обука за само-ефикасност на тема „Како да се победи одложувањето” во Битола

На 18.04.2019  со почеток од 12:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет во кампус Битола ќе се одржи бесплатна тренинг-обука за само-ефикасност и менаџирање со времето на […]
16 април 2019

Предавање на проф. д-р Дарко Трифуновиќ на тема „Безбедносните предизвици и закани на југоистокот од Европа“

На 18.04.2019 (четврток) на покана од претседателот на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ проф. д-р Јордан Ѓорчев, гостува проф. д-р Дарко Трифуновиќ, […]
12 април 2019

Предавање за Еразмус+ програмата на МСУ во Свети Николе

Меѓународен Славјански Универзитет ,,Г. Р. Державин“ како член на Еразмус + програмата им нуди можност на своите студенти, професори и административен кадар кои се дел од […]
10 март 2017

Предавање од поранешниот претседател на Судски совет на Р. Северна Македонија г-дин Бранко Ушковски

Денес на 10.03.2017 на Факултетот за правни науки при МСУ во Свети Николе, беше одржано предавање од страна на поранешниот претседател на Судски совет на Република […]
22 февруари 2017

Предавања на Жан-Патрик Конрад и Јордан Плевнеш

Денес, 22.02.2017 година, со почеток во 12:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе одржаа предавања претседателот на Европската академија на науките, […]
17 декември 2016

VoiceUp на Славјански во Св. Николе

Проектот VoiceUp продолжува и на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. Проектот VoiceUp, поддржан од USAID, има за цел да ги поттикне сите […]
3 април 2015

Предавање од Михаил Лушин – Аташе за култура во руската Амбасада

По повод 70 годишнината од завршувањето на Втората светска војна, Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин” Свети Николе – Битола и Амбасадата на Руската Федерација во […]
23 октомври 2014

Гостување на професорка од Русија на Славјански – Свети Николе

Се известуваат студентите при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ дека на ден 24.10.2014 (петок) во Свети Николе ќе бидат во можност да присуствуваат на предавањата кои […]
14 октомври 2014

Успешно одржана работилница „Peer Counselling“ со проф. Џејмс Вилис

По гостувањето во Свети Николе, проф. Џејмс Вилис продолжува со активностите и во Штип. Овојпат заедно со професорот, Американското Катче – Штип и здружението Цивитас  организиравме […]