битола

1 октомври 2019

Прв академски час – Битола

Во преполниот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“​ во Битола проректорот за меѓународни односи, проф. д-р Кети Несторовска, се обрати пред бруцошите и им […]
21 мај 2019

На МСУ во Битола гости од програмата на Еразмус +

Денес во рамките на програмата Еразмус +, гости на Меѓународен Славјански Универзитет, во одделението во Битола, беа професори од Вишо училиште за агробизнис и развој на […]
30 март 2019

Започаа отворените денови на Славјански во Битола

Вчера, 29.01.2019 се одржа првиот отворен ден на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола за 2019 година. Како во Свети Николе, така и во […]
1 март 2018

Изложбата „Русите во Северна Македонија (1920-1940)“ на Славјански во Битола

Вечерва на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола беше отворена изложбата „Русите во Северна Македонија (1920-1940)“.   Амбасадорот на Руската Федерација во Р: Северна […]
19 февруари 2018

Конкурс за средношколски есеи – 2018

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2018 Од пристигнати вкупно 234 есеи напишани од 209 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници: 1 место – Mартина Дукоска – СМУГС […]
10 ноември 2017

Шаховски турнир „Державин“ – 2017

Повик за вториот Шаховски турнир „Державин“ во Битола Меѓународниот Славјански Универзитет како организатор Ве поканува да земете учество на дводневен аматерски шаховски турнир со стручна помош […]
14 октомври 2017

Амбасадорот на Руската Федерација во Р. Северна Македонија ја додели наградата „Державин“

Вчера, во Битола, во амфитеатарот на Меѓународниот славјански универзитет свечено беше доделена поетската награда „Державин“ на поетот Василе Димески од Прилеп. Наградата ја врачи Н. Е. […]
16 септември 2017

Првиот академски час на Славјански во Битола

Во преполниот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“​ во Битола ректорот и деканите се обратија пред бруцошите и им посакаа успешна академска година. На […]
27 мај 2017

Свечен одбојкарски натпревар по повод децениска соработка со Тамбовскиот универзитет

По повод децениската соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и ТГУ „Г.Р.Державин“ од Тамбов, Руска Федерација, на 24 мај, Денот на сесловенските просветители, беше […]
27 мај 2017

Музичко-поетска вечер по повод 180-годишнина од смртта на Пушкин

Маестрална музичко-поетска вечер беше одржана во Битола, во организација на Славјанскиот универзитет по повод 180-годишнината од смртта на А. С. Пушкин. Брилијантната Марина Коруновска од Битола, […]
25 мај 2017

Свечено доделени дипломите на Славјански во Битола

На 25 мај, во Битола, од страна на ректорот, проф. д-р Душан Николовски, деканите и претставниците oд факултетите, беа свечено доделени дипломите од прв и втор […]
22 мај 2017

Студенти од МСУ на гастрономски фестивал „Кукарекино“ во Тамбов

Вчера, 21.05.2017, студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе – Битола присутствуваа на гастрономскиот фестивал „Кукарекино“ во Тамбов, Русија. Фестивалот за првпат се […]
5 мај 2017

Се одржа финалето од Ораторски денови 2017

Денес на Меѓународниот Славјански Универзитет Г.Р.Державин во организација на Факултетот за правни науки се одржа финалето на Ораторскиот ден. Учество зедоа студенти од Факултетот за правни […]
28 април 2017

Се одржа полуфинале од Ораторските денови 2017

Денес на 28.04.2017 во организација на Меѓународниот Славјански Универзитет Г. Р. Державин, на факултетот за правни науки се одржа полуфиналето на ораторскиот ден. Учество зедоа студентите […]
27 март 2017

Конкурс за средношколски есеи – 2017

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2017 Од пристигнати вкупно 206 есеи напишани од 170 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници: 1 место – Мартин Миљев – СОУ […]