битола

25 декември 2016

Доделување на наградите на шаховскиот турнир на Славјанскиот унив

После 7 одиграни кола, најдобрите тројца шахисти имаа по 6 поени. Според пропозициите се играше тромеч со партии по 5 минути. Во изедначена борба, на крајот […]
24 декември 2016

Симултан натпревар против велемајсторот Влатко Богдановски

Вториот ден од шаховскиот турнир на Славјанскиот универзитет започна со симултанка против велемајсторот Богдановски. Се играше на 22 табли, на крајот тројца натпреварувачи успеаа да извадат […]
23 декември 2016

Шаховски турнир на МСУ

Во моментот се игра второто коло од новогодишниот шаховски турнир на Славјанскиот универзитет во Битола. Во прекрасна натпреварувачка атмосфера, 49 натпреварувачи од повеќе од десет градови […]
16 декември 2016

Предавања од областа на психологијата на МСУ во Битола

Денес, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ на одделението во Битола гостуваше проф. д-р Русанка Манчева од Универзитетот „Неофит Рилски“ – Р. Бугарија. Во рамки […]
10 декември 2016

На Славјански во Битола започна проектот VoiceUp.

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола започна проектот VoiceUp, со поддршка на USAID, кој има за цел да ги поттикне сите млади […]
21 ноември 2016

Недела за тестирање на Хепатитис и ХИВ

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во соработка со Хепар центарот од Битола и Центарот за јавно здравје – Битола, денес, пригодно ја одбележаа неделата за […]
16 ноември 2016

Вежба за спасување при земјотрес на Славјански во Битола.

Симулација на земјотрес, спасување и евакуација на повредените беше вежбата која денес успешно беше спроведена пред студентите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола. […]
10 ноември 2016

Покана за крводарителска акција на МСУ во Битола

Деценискиот континуитет на крводарителските акции придонесе и континуитет на дарувањата на крв кај значителен број на наши студенти и вработени. Во пресрет на акцијата закажана за […]
12 октомври 2016

Во Битола доделена наградата „Державин“

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола на поетот Јован Стрезовски, денес во 12 часот му беше врачена наградата „Державин“, што се […]
17 септември 2016

Доделени индексите на бруцошите од Битола – 2016

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола се доделија индексите на новозапишаните студенти.
25 мај 2016

Свечено доделување на дипломи во Битола

5 мај 2016

Практична настава во компанијата „МАНДИ ТРАНС“ од Битола

Студентите од Факултетот за безбедносно инженерство при на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ како дел од практичната настава ја посетија компанијата „МАНДИ ТРАНС“ од Битола. […]
20 април 2016

Отворен ден на МСУ за матурантите од Охрид, Струга и Прилеп

На ден 20.04.2016 година во одделението на МСУ во Битола беше организиран отворен ден за матурантите од средните училишта од Охрид, Струга и Прилеп. На матурантите […]
30 март 2016

Обука за безбедност при работа

Славјанскиот универзитет во Битола вчера и денес беше седиштето каде што се вршеше обука на вработените од ЗК Пелагонија – Битола и студенти на Факултетот за […]
11 март 2016

Второ полуфинале од натпреварот во ораторство во одделението во Битола

Успешно одржано и второто полуфинале од натпреварот во ораторство во одделението во Битола. Покрај многубројната публика, натпреварот го следеа и ученици од средните училишта од Битола.