битола

27 февруари 2016

Одржан регионалниот натпревар „Млади претприемачи“ во Битола

Денес во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ – Битола се одржа регионалниот натпревар „Млади претприемачи“ на кој се натпреваруваа […]
27 февруари 2016

Факултетот за безбедносно инженерство најпопуларен факултет во битолскиот регион

По 17-ти пат во Битола, од страна на Битолски весник беа доделени наградите за „Најуспешни битолчани“. Награда беше доделена на нашиот Факултет за безбедносно инженерство, како […]
25 февруари 2016

Гостување во СОУ „Таки Даскало“ – Битола со предавач од Лондон

Комуникациски вештини, тимска работа и работа во групи се темите кои беа обработени во работилницата која ја подготви нашата гостинка од Обединетото Кралство, Саман Фара Ахмед […]
28 декември 2015

Донации за Дневниот центар за лица со интелектулна и телесна попреченост – Битола

Претставници на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ денес беа во посета на Дневниот центар за лица со интелектулна и телесна попреченост кој е во рамките […]
20 ноември 2015

Студенти од Славјански учествуваа на обука во Палермо, Италија

9 октомври 2015

Промоција на зборник „Рускиот императорски конзулат во Битола 1861-1915“

Денес, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола беше промовиран Зборникот „Рускиот императорски конзулат во Битола 1861-1915“. Промотор на зборникот беше проф.д-р Билјана Ристовска – […]
28 мај 2015

Гостување на професори од САД: Brian Sawers и Urska Velikonja

На 27-ми мај 2015-та година на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе гостуваа професорите Urska Velikonja и Brian Sawers, од универзитетот „Емори“ во […]
18 мај 2015

Изложба „70 години победа“ на Славјански

Денес, 18-ти мај 2015-та година, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе и Битола паралелно се одржа изложбата насловена „70 години победа“. На изложбата […]
9 април 2015

Славјански со вредни донации во ЈУ „Дом за доенчиња и мали деца“ – Битола

Во пресрет на големиот верски празник – Велигден, претставници од Студентски сојуз на Меѓународен Славјански Универзитет донираа вредни поклони во ЈУ „Дом за доенчиња и мали деца“ […]
8 април 2015

Отворен ден на Славјански во Битола

Денес, 08.04.2015 година, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостуваа битолските средношколци, при што имаа можност да посетат една од четирите практични работилници по психологија, […]
7 февруари 2015

Оксфордските професори Стефан Прист и Кери Смолмен гостуваат на Славјански

Заедно со  ФИЛОЗОФСКОТО ДРУШТВО НА МАКЕДОНИЈА по повод МЕСЕЦОТ НА БРИТАНСКАТА ФИЛОЗОФИЈА организиравме предавања на двајца еминентни предавачи од Оксфордскиот универзитетот, Велика Британија. Предавањата  се одржаа на 6 февруари […]
30 октомври 2014

Предавање на тема – Active listening and peer counseling – одделение Битола

Се известуваат сите студенти на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ – Битола, дека на ден 04.11.2014 год. (вторник) во 12:00 часот ќе имаат уникатна можност […]
8 септември 2014

Славјанска СОФРА 2014

Викендов во Охрид се одржа 12-тата Славјанска СОФРА, меѓународен натпревар во кулинарство, организиран од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Амбасадата на Руската Федерација во […]