прочка

25 февруари 2017

Во Свети Николе се одржа прославата за Масленица

Денес во Свети Николе се одржа Масленица, однoсно руска Прочка. Настанот беше организиран на градскиот плоштад, а е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
12 март 2016

На Славјански одбележана руската Прочка – МАСЛЕНИЦА

Во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе, свечено беше одбележана Масленица – руската Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу 400 граѓани […]