шах

10 ноември 2017

Шаховски турнир „Державин“ – 2017

Повик за вториот Шаховски турнир „Державин“ во Битола Меѓународниот Славјански Универзитет како организатор Ве поканува да земете учество на дводневен аматерски шаховски турнир со стручна помош […]
25 декември 2016

Доделување на наградите на шаховскиот турнир на Славјанскиот унив

После 7 одиграни кола, најдобрите тројца шахисти имаа по 6 поени. Според пропозициите се играше тромеч со партии по 5 минути. Во изедначена борба, на крајот […]
24 декември 2016

Симултан натпревар против велемајсторот Влатко Богдановски

Вториот ден од шаховскиот турнир на Славјанскиот универзитет започна со симултанка против велемајсторот Богдановски. Се играше на 22 табли, на крајот тројца натпреварувачи успеаа да извадат […]
23 декември 2016

Шаховски турнир на МСУ

Во моментот се игра второто коло од новогодишниот шаховски турнир на Славјанскиот универзитет во Битола. Во прекрасна натпреварувачка атмосфера, 49 натпреварувачи од повеќе од десет градови […]