струмица

5 април 2017

Претставата „Каминот“ прикажана на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]
11 август 2016

Нашата студентка Билјана го освои Килиманџаро

Нашата студентка Билјана Серафимовска го освои Килиманџаро. Килиманџаро е највисок планински масив во Африка. Се наоѓа во североисточна Танзанија, на границата со Кенија. Билјана на само 16 […]