Креативни работилници

24 декември 2022

Голема посетеност на вториот ден од Новогодишниот фестивал и базар на МСУ

На вториот ден од Новогодишниот фестивал и базар на МСУ имаше голема посетеност. Денес, 24.12.2022 (сабота), е последен ден од базарот на кој можете да одберете […]
15 декември 2022

Пријава за уметничка работилница: „Зимска бајка“

Доколку отсекогаш сте сакале да насликате зимски пејзаж, ова е вистинската работилница за вас. Институтот за култура и уметност и Меѓународен Славјански Универзитет по втор пат […]
27 октомври 2022

На МСУ се одржа работилница организирана од МСУ и Здружението Споделено знаење

На 27 октомври 2022 година (четврток) се одржа работилница за пишување на статии поврзани со Меѓународен Славјански Универзитет се со цел за полесно стекнување на знаења […]
22 октомври 2022

Пријавување за работилница за уредување на статии на Википедија

Ве известуваме дека Меѓународен Славјански Универзитет заедно со невладината организација „Споделено знаење“ организира работилница за уредување на Википедија статии на тема по Ваш избор. Целта на […]
10 октомври 2022

Вработени од МСУ беа дел од работилницата Свети Николе организирана од Здружението Споделено знаење

На 7 октомври 2022 година (петок) се одржа работилница за пишување на статии поврзани со Свети Николе (статии за лица, установи, градби, историја, географија, локални организации, […]
7 декември 2021

Пријава за уметничка работилница: „Зимска бајка“

Доколку отсекогаш сте сакале да насликате зимски пејзаж, ова е вистинската работилница за вас. Институтот за култура и уметност при „Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ […]
15 август 2021

Повик за учество на Еразмус+ младинска размена во Романија од 1 септември • Promoting Inclusion аnd Employment Trough Art

Почитувани студенти, Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет објавува повик за младинска размена во Романија за Еразмус+ проектот насловен “Promoting Inclusion And Employment Trough Art”. […]
12 август 2021

Повик за учество на Еразмус+ младинска размена во Романија од 22 август • Tolerance and Harmony Through Film and Photography

Почитувани студенти, Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет објавува повик за младинска размена во Романија за Еразмус+ проектот насловен “Tolerance and Harmony Through Film and […]
23 јуни 2021

Повик за учество на младинска размена во Романија од 24 јули

Почитувани студенти, Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет објавува повик за младинска размена во Романија за проектот насловен “SOLIDART – Education without borders“. Младинската размена […]
13 мај 2021

Се одржа првата работилница за цртање стрипови со Здравко и Давор

Работилницата за цртање стрипови со Здравко и Давор беше петтиот настан што се организираше во рамките на платформата за психолошка поддршка. Настанот беше во забавниот дел […]
2 март 2021

Успешно се одржа онлајн работилницата „Мартинки – изработка и традиција“

Онлајн работилницата посветена на мартинките, начинот на изработка и традицијата успешно се одржа на 1-ви март со почеток од 19:00 часот. На настанот имаше вкупно 335 […]
13 февруари 2021

Покана за онлајн работилница – Мартинки: начин на изработка и традиција

Мартинки – начин на изработка и традиција е работилница која ќе се одржи онлајн на 1-ви март од 19:00 часот. На работилницата ќе имате можност во живо […]