Концерти

2 ноември 2019

На МСУ се одржа свечена приредба по повод патрониот празник на СОУ „Кочо Рацин“ од Свети Николе

На први ноември, петок, во големиот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа свечената приредба по повод одбележувањето на Патрониот […]
7 мај 2019

Во Свети Николе се одржа концерт на руски песни „Подмосковски вечери“

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа концерт на руски песни „Подмосковски вечери“. Настапија Аљона Мартинова и Арина Крајушкина, артистки […]
18 декември 2018

Концерт на Марија Максимова и Виолета Арсовска на Славјански во Свети Николе

Вечерва во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа концерт на Виолета Арсовска (сопран) и Марија Максимова (пијано). Настанот поддржан […]
24 ноември 2018

Концерт на Градскиот мандолински оркестар „Свети Никола” на МСУ во Свети Николе

По повод јубилејот – 50 години работа со мандолински оркестри на маестро Кирил Трајковски, на ден 24-ти (сабота) во амфитеатарот на Меѓународен Славјанскиот Универзитет „Гаврило Романович […]