Концерт на Градскиот мандолински оркестар „Свети Никола” на МСУ во Свети Николе

Делегација од Славјански на јубилејна прослава по повод 100-годишнината од Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“
23 ноември 2018
Универзитетска лига во мал фудбал – прв меч
27 ноември 2018

Концерт на Градскиот мандолински оркестар „Свети Никола” на МСУ во Свети Николе

По повод јубилејот – 50 години работа со мандолински оркестри на маестро Кирил Трајковски, на ден 24-ти (сабота) во амфитеатарот на Меѓународен Славјанскиот Универзитет „Гаврило Романович Державин”, градскиот мандолински оркестар „Свети Никола”  одржа концерт. Во програмата беа изведени дела кои го одбележуваат творештвото на маестро Кирил Трајковски. На концертот настапија ГМД „Свети Никола”; гитаро-мандолински оркестар „Елена Генова” град Пазарџик, Бугарија; Васил Атанасов – oбоа; Александар Гошев – хорна; Ненад Јованов – тенор и Тоте Козарев – вокал.


Во живо од концертот на Градскиот мандолински оркестар „Свети Никола" на МСУ во Свети Николе. 🎶🎶🎶🎶

Posted by Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ on Saturday, November 24, 2018