Универзитетска лига во мал фудбал – прв меч

Концерт на Градскиот мандолински оркестар „Свети Никола” на МСУ во Свети Николе
24 ноември 2018
Награда за најдобра партнер организација од Ротари клуб Велес
1 декември 2018

Универзитетска лига во мал фудбал – прв меч

Во организација на УСФМ (Универзитетска спортска федерација на Македонија) денес започна лигата во мал фудбал каде што поголемите универзитети се натпреваруваат меѓу себе. Нашата екипа, составена исклучиво од студенти на МСУ, денес немаше сила да се спротивстави на екипата од УКИМ, составена од професионални фудбалери и загуби со 2:6, иако имавме добра игра во поголемиот дел од мечот. Во нашата група се и УГД и Американ колеџ со кои наредниве недели ќе ја бараме шансата за влез во завршницата.