охрид

6 октомври 2019

Во Охрид заврши Петтиот филозофски дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“

Во конференциската сала на Hotel Palace Garden во Охрид заврши Петтиот филозофски дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“. На последната сесија од дијалогот, на 4ти октомври (петок), свои излагања имаа […]
6 јуни 2017

Летна школа „Од заедничкото на културите кон взаемно економско влијание и соработка“

Ги известуваме сите наши студенти дека од 6 до 11 јули 2017 година во Охрид ќе се одржи руско-македонска отворена економска школа „Од заедничкото на културите […]
30 август 2016

Септемвриска економска школа во Охрид

Тамбовскиот државен Универзитет “Гаврило Романович Державин” од Русија и Меѓународниот славјански Универзитет “Гаврило Романович Державин” од Македонија објавуваат повик за заедничка младинска лингвистичко-економска летна школа  – […]
1 ноември 2015

Славјански коорганизатор на конференција за безбедност во Охрид

8 септември 2014

Славјанска СОФРА 2014

Викендов во Охрид се одржа 12-тата Славјанска СОФРА, меѓународен натпревар во кулинарство, организиран од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Амбасадата на Руската Федерација во […]