студентска размена

24 октомври 2016

Студенти од Славјански на економска школа во Русија

Во центарот за рекреација на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Тамбов, Русија, се одржа меѓународна школа за економија, на која учество земаа студенти од […]
17 октомври 2016

Посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија.

Од 16-ти октомври студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се во посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија. Во […]
2 август 2016

Студент од Славјански на летна школа во Москва

Нашиот студент Симеон Христовски во моментов е на летна школа во Москва, Русија која е организирана од нашиот партнерски универзитет – Московскиот државен областен универзитет https://mgou.ru/ […]
25 ноември 2013

Студенти на МСУ во списание што го чита половина Европа

Политикин Забавник е списание кое се печати во Србија, но се чита во повеќе од половината Европски земји. „Са забавником у свет“ е рубриката во која […]
6 ноември 2013

Четврта студентска размена – посета на Тамбов, Русија

Од 27-ми октомври, до 3-ти ноември, беше реализирана 4-тата размена на студенти и професори помеѓу МСУ и Тамбовскиот универзитет од Русија. При размената  се работеше на […]