соработка

25 август 2017

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша Меморандум за соработка со Ротари Клуб, Велес

Денес на 25.08.2017 година во просториите Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Ротари Клуб, Велес и Меѓународен Славјански Универзитет „Г. […]
14 март 2017

На Славјански гостуваа професорки од Северно-Кавкаски Федерален Универзитет од Русија

Кон крајот на февруари 2017 на Славјански гостуваа Ирина Штапова и Елена Џурбина, професорки од Северно-Кавкаскиот Федерален Универзитет од Пјатигорск, Русија. Целта на нивната посета беше проучување на […]
9 февруари 2017

Делегацијата од Холандија во посета на МСУ – Св. Николе

По потпишаниот договор во Битола, делегацијата на Getijde College гостуваше на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. За почеток на добрата соработка на ректорот […]
6 февруари 2017

Потпишан договор за соработка со Getijde College, Холандија

Денес, 06.02.2017, беше потпишан договор за соработка со Getijde College од Холандија. Договорот свечено беше потпишан во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола. […]
2 декември 2016

Потпишан Договор за соработка со Педагошкиот факултет од Врање.

Во Св. Николе беше потпишан Договор за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Педагошкиот факултет од Врање. Потписници на договорот беа ректорот на […]
20 мај 2016

Славјански потпиша Меморандум за соработка со ЈУ Центар за социјална работа – Виница.

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша Меморандум за соработка со ЈУ Центар за социјална работа – Виница. Потписници се проф. д-р Душан Николовски, ректор на […]
26 април 2016

Потпишан договор со Липецкиот државен универзитет

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договор за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од градот Липецк, Русија. Овој договор означува почеток на соработката помеѓу […]
15 јануари 2016

Славјански и НУУБ „Гоце Делчев“ – Штип потпишаа Меморандум за соработка

Денес Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договор за соработка со НУ – Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип. Почетокот на заедничката соработка Славјански го […]
18 декември 2015

Потпишан Меморандум за соработка со Судски Совет на Р. Северна Македонија

Денес, 18.12.2015, во Скопје беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Судски Совет на Република […]
4 ноември 2015

Потпишан договор за соработка со здружението ЦИВИТАС – Штип

15 октомври 2015

Договор помеѓу Министерството за здравство и руска клиника во посредство на Славјански

30 август 2015

Посета на нашиот партнерски универзитет од Дубаи

10 август 2015

МСУ потпиша договор за соработка со универзитет од Москва

На 5-ти августт 2015 година беше потпишан договор за соработка помеѓу Московскиот државен обласен универзитет (Московским государственным областным университетом) и Меѓународниот Славјански Универзитет „г. Р. Державин“ […]
18 јули 2015

Потпишување на троен договор за соработка во Тамбов, Русија

20 февруари 2015

Славјански потпиша договор за соработка со Институтот за национална историја

Денес Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договот за соработка со Институтот за национална историја, Скопје. Потписници на договорот беа директорот на Институтот за национална […]