бугарија

16 септември 2019

Студенти од МСУ на фестивалот „Друзья, прекрасен наш союз!“

Во периодот од 9-ти до 14-ти септември, во Китен (Бугарија) се одржа Осмиот меѓународен фестивал за студенти «Друзья, прекрасен наш союз!». Студентите од нашиот универзитет оваа […]
9 септември 2019

Започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“

Вечерва во Китен, Бугарија започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“ кој ќе трае до 15-ти септември! Петта година по ред на фестивалот учество зема […]
18 ноември 2017

Концерт на мандолинските оркестри од Св. Николе и Сандански

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе со почеток од 18:00 часот, заеднички концерт одржаа мандолинскиот оркестар „Свети Николај“ од градот домаќин […]
27 февруари 2017

Потпишан договор за докторски студии – универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Велико Трново

Денес во Ректоратот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј” од Велико Трново, Бугарија, беше остварена средба со Ректорот и проректорите на Универзитетот на која е договорена […]
26 ноември 2016

Нашите „Державинци“ помеѓу наградените лауреати во Софија.

Нашата група „Державинци“, како една од 22 наградени групи, денес настапи на гала-концертот од фестивалите за воени песни „Алёша“ и „Серебряные жаворонки“ кои се одржуваат во […]
21 октомври 2016

Форум на млади франкофони во Софија, Бугарија

Раководителот на Центарот за меѓународни односи при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, м-р Јасмина Пресилска, учествуваше на првиот меѓународен Форум на млади франкофони, избрани од […]
16 октомври 2016

Студенти од Славјански на фестивал во Софија, Бугарија

Викендов група студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ под името „Державинци“ учествуваше на два фестивали за антифашистички песни во Бугарија. Фестивалите насловени „Серебряные жаворонки“ […]
25 ноември 2015

Професор од Славјански одржа предавање на универзитет во Бугарија

Доц. д-р Иван Ефремовски, Продекан за настава на Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ – Република Северна Македонија, по покана на […]
29 септември 2015

Студентите од Славјански на интернационален фестивал во Варна