тамбов

26 октомври 2017

Студенти од Славјански гостуваат во Тамбов, Русија

Неделава група студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостуваат кај нашиот партнерски универзитет, Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Тамбов, Русија.   Љубезните […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански во посета на музеи во Тамбов

Во текот на престојот во Тамбов, студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ посетија повеќе музеи. Студентите ја имаа можноста да дознаат повеќе околу воениот […]
4 јуни 2017

Студентите од Славјански на студентски концерт во Тамбов, Русија

На 24.05.2017 (среда) студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ учествуваа на годишен студентски концерт кој го организира Тамбовскиот Универзитет. Концертот беше исполнет со прекрасни […]
2 јуни 2017

Студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин на посета во Галдим, Тамбовска област

На 22.05.2017 (понеделник) студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин ја посетија базата Галдим (Галдым) во Тамбовската област. Нашите студенти зедоа учество во спортски активности, […]
22 мај 2017

Студенти од МСУ на гастрономски фестивал „Кукарекино“ во Тамбов

Вчера, 21.05.2017, студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе – Битола присутствуваа на гастрономскиот фестивал „Кукарекино“ во Тамбов, Русија. Фестивалот за првпат се […]
3 мај 2017

Студенти од Тамбов на посета во Билазора и Народен Музеј Свети Николе

Студенти и професори од Универзитетот во Тамбов – Русија денес беа во посета на ОУ Народен Музеј Свети Николе и на археолошкиот локалитет Билазора, с.Кнежје. Посетителите […]
1 мај 2017

Летняя школа для студентов МСУ в Тамбове, Россия

Сообщаем всем нашим студентам, что с 20 по 28 мая 2017 года в Тамбове пройдет летняя лингвистическая культурная школа «Русский язык – наш путь к успеху!». […]
24 октомври 2016

Студенти од Славјански на економска школа во Русија

Во центарот за рекреација на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Тамбов, Русија, се одржа меѓународна школа за економија, на која учество земаа студенти од […]
18 октомври 2016

Официјален прием кај ректорот на Тамбовскиот универзитет, доц. д-р Владимир Стромов.

Денес нашите студенти кои се на студентска размена во Русија беа на официјален прием кај ректорот на Тамбовскиот универзитет, доц. д-р Владимир Стромов. По официјалниот прием […]
17 октомври 2016

Посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија.

Од 16-ти октомври студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се во посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија. Во […]
17 ноември 2015

Меѓународниот ден на студентите одбележан со спортски натпревари во Русија

21 јули 2015

Во посета на градоначалникот на Тамбов, А. В. Кондратев

18 јули 2015

Потпишување на троен договор за соработка во Тамбов, Русија

8 септември 2014

Славјанска СОФРА 2014

Викендов во Охрид се одржа 12-тата Славјанска СОФРА, меѓународен натпревар во кулинарство, организиран од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Амбасадата на Руската Федерација во […]
6 ноември 2013

Четврта студентска размена – посета на Тамбов, Русија

Од 27-ми октомври, до 3-ти ноември, беше реализирана 4-тата размена на студенти и професори помеѓу МСУ и Тамбовскиот универзитет од Русија. При размената  се работеше на […]