Студенти од Тамбов на посета во Билазора и Народен Музеј Свети Николе

Летна школа за студентите на МСУ во Тамбов, Русија
1 мај 2017
Се одржа финалето од Ораторски денови 2017
5 мај 2017

Студенти и професори од Универзитетот во Тамбов – Русија денес беа во посета на ОУ Народен Музеј Свети Николе и на археолошкиот локалитет Билазора, с.Кнежје. Посетителите имаа можност одблиску да се запознаат со дел од нашето културно – уметничко наследство а за презентација се погрижија вработените во ОУ Народен Музеј Благица Стојановска Виш кустос Етнолог и Александар Арсов Директор и историчар -кустос..