Професори

22 септември 2020

Предизвиците на пазарот на трудот во блиската иднина – доц. д-р Габриела Крстевска

На прагот сме на четвртата индустриска револуција. Развојот на вештачката интелигенција, роботиката, 3Д печатењето, развојот во генетиката итн. се само дел од револуционерните случувања коишто од […]
22 септември 2020

Физичката дистанцираност не значи и емоционална дистанцираност – доц. д-р Ана Чучкова

Менталното здравје ја вклучува нашата емоционална, психолошка и социјална благосостојба и влијае на тоа како размислуваме, како се чувствуваме и како постапуваме секојдневно. Исто така, менталното […]
18 април 2020

Проф. д-р Слаѓана Ангелковска – Остани фокусиран за време на корона вирусот и сочувај го своето ментално здравје

Пишува доц. д-р Слаѓана Ангелкоска, професор на Факултетот за психологија на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин” Свети Николе – Битола. Кога се соочуваме со каква било […]
18 април 2020

Проф. д-р Сашо Кочанковски – Психолошка помош и поддршка во време на вонредна сосотојба

Во изменети услови, заради вонредната состојба, наставниците и студентите на факултетот за психологија при Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе-Битола, продолжуваат успешно и континуирано […]
20 март 2020

Одржани онлајн предавања кај 12 професори

Ивана и Адриано се нашите администратори на онлајн предавањата. Благодарение на нивната работа досега се одржани предавања кај 12 професори со повеќе од 300 студенти. Тие […]
28 февруари 2020

Предавање „Физиологијата на сонот и спиењето и нивни растројства“

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе со почеток од 11 часот се одржа отворено предавање на тема „Физиологијата на сонот и спиењето […]
13 јуни 2019

Студентите од клубот на психолози при МСУ спроведоа интервју со проф. д-р Кети Несторовска

Со задоволство Ви го носиме интервјуто на еден врвен професор од Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“, професор доктор Кети Несторовска. Додека предава по предметите социологија, […]
13 јуни 2019

Студентите од клубот на психолози при МСУ спроведоа интервју со проф. д-р Кети Несторовска

Со задоволство Ви го носиме интервјуто на еден врвен професор од Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“, професор доктор Кети Несторовска. Додека предава по предметите социологија, […]