студенти

16 октомври 2019

Двајца студенти од МСУ на студентска размена во Липецк, Русија

Во рамки на договорот за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од Липецк, Русија, двајца студенти од Факултетот за информатика при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
18 септември 2019

Студенти од МСУ на практично предавање за полиграф

Денес наши студенти од Факултетот за правни науки имаа практично предавање за полиграф во МВР Скопје. Практичното предавање беше спроведено од виш инспектор полиграфист Костадин Иванов.
16 септември 2019

Студенти од МСУ на фестивалот „Друзья, прекрасен наш союз!“

Во периодот од 9-ти до 14-ти септември, во Китен (Бугарија) се одржа Осмиот меѓународен фестивал за студенти «Друзья, прекрасен наш союз!». Студентите од нашиот универзитет оваа […]
9 септември 2019

Започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“

Вечерва во Китен, Бугарија започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“ кој ќе трае до 15-ти септември! Петта година по ред на фестивалот учество зема […]
6 април 2019

Студенти од Русија на Мастер студии на МСУ

Студенти од Русија од партнерските Универзитети на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  се запишаа на Мастер студии на МСУ во Свети Николе.
26 март 2019

Започнаа отворените денови на Славјански во Свети Николе

Денес се одржа првиот отворен ден на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе за 2019 година. Годинава за прв пат на Меѓународен Славјански […]
22 јануари 2019

Дипломираше првата генерација студенти за две дипломи

Денес, 22-ри јануари, во Тамбов, Русија првата генерација на студенти запишана по програмата за две дипломи дипломираше на Тамбовскиот државен универзитет “Г. Р. Державин”, на катедрата […]
12 септември 2017

Иновативни боенки подготвени од нашите студенти

Од денес во Македонија во продажба се пуштени иновативни боенки кои ги инспирираат децата да започнат да се занимаваат со креативни активности. Станува збор за Смарт […]
3 мај 2017

Студенти од Тамбов на посета во Билазора и Народен Музеј Свети Николе

Студенти и професори од Универзитетот во Тамбов – Русија денес беа во посета на ОУ Народен Музеј Свети Николе и на археолошкиот локалитет Билазора, с.Кнежје. Посетителите […]
17 декември 2016

VoiceUp на Славјански во Св. Николе

Проектот VoiceUp продолжува и на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. Проектот VoiceUp, поддржан од USAID, има за цел да ги поттикне сите […]
10 декември 2016

На Славјански во Битола започна проектот VoiceUp.

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола започна проектот VoiceUp, со поддршка на USAID, кој има за цел да ги поттикне сите млади […]
9 декември 2016

Претставници од Славјански на конференција во Липецк, Русија

Во рамки на соработката помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Липецкиот државен педагошки универзитет „П. П. Семјонов Тан-Шански“ од Русија, група наши претставници учествуваа […]
2 декември 2016

Студентите од Факултетот за безбедносно инж. на практична настава.

Денес студентите од втора година на Факултетот за безбедносно инженерство, насока Безбедност при работа како дел од практичната работа по предметот Проценка на безбедност на работно […]
21 ноември 2016

Недела за тестирање на Хепатитис и ХИВ

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во соработка со Хепар центарот од Битола и Центарот за јавно здравје – Битола, денес, пригодно ја одбележаа неделата за […]
16 ноември 2016

Вежба за спасување при земјотрес на Славјански во Битола.

Симулација на земјотрес, спасување и евакуација на повредените беше вежбата која денес успешно беше спроведена пред студентите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола. […]