2017

19 февруари 2018

Конкурс за средношколски есеи – 2018

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2018 Од пристигнати вкупно 234 есеи напишани од 209 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници: 1 место – Mартина Дукоска – СМУГС […]
25 мај 2017

Свечено доделени дипломите на Славјански во Битола

На 25 мај, во Битола, од страна на ректорот, проф. д-р Душан Николовски, деканите и претставниците oд факултетите, беа свечено доделени дипломите од прв и втор […]
4 април 2017

Выступления театра «Печаль и Утеха» на Славянском в Свети-Николе

По случаю 27 марта – Всемирного дня театра в Свети-Николе стартовал новый Международный театральный фестиваль «Билазора». Сегодня жители Свети Николe присутствовали  на выступление театра «Печаль и […]
27 март 2017

Конкурс за средношколски есеи – 2017

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2017 Од пристигнати вкупно 206 есеи напишани од 170 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници: 1 место – Мартин Миљев – СОУ […]