Гостувања

18 јануари 2024

На МСУ се одржа работна средба со претседателот на Балканскиот Универзитетски Центар, проф. д-р Христо Бонџолов

Деновиве во официјална работна посета на Меѓународен Славјански Универзитет беше претседателот на Балканскиот Универзитетски Центар, проф. д-р Христо Бонџолов. На средбата се разговараше за продлабочување на […]
18 октомври 2023

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во […]
9 октомври 2023

Седат Ѓелиболу од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Седат Ѓелиболу од Универзитетот Муш Алпарслан, Република Турција деновиве е во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за […]
9 октомври 2023

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот „Сулејман Демирел“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот […]
3 ноември 2022

Силвија Тодорова и Ива Димитрова во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Силвија Тодорова и Ива Димитрова од Универзитетот „Неофит Рилски“ од Благоевград, Бугарија деновиве се во посета на МСУ во рамки на програмата Еразмус+, во делот на […]
8 јуни 2022

Се одржа првиот локален форум на женско претприемништво во Велес

Денес, 8 јуни 2022 година, м-р Михаела Ѓорчева, бренд менаџер на Меѓународниот Славјански Универзитет, зема учество на панел дискусијата на првиот локален форум на женско претприемништво […]
3 декември 2020

Се одржа работилница со ученици од ОУ „Св. Климент Охридски“ за различностите и посебностите на децата со попреченост по повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост

По повод 3-ти декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во соработка со ОУ „Св. Климент […]
28 февруари 2020

Предавање „Физиологијата на сонот и спиењето и нивни растројства“

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе со почеток од 11 часот се одржа отворено предавање на тема „Физиологијата на сонот и спиењето […]
23 јануари 2020

Заменик министерката за образование и наука во посета на МСУ

На 21 јануари заменик министерката за образование и наука, Елизабета Наумовска, во една од редовните работни посети гостуваше на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и оствари средба […]
6 ноември 2019

Учениците од „Јане Сандански“ – Битола на практична работа во МСУ

Ученици од прва година од средното економско училиште „Јане Сандански“ од Битола денес беа во посета на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ – кампус Битола. […]