Изложби

25 мај 2024

Самостојна изложба на Ивона Велковска отворена на МСУ во Св. Николе

Во Mayberry Highway, дел од кампусот на Меѓународен Славјански Универзитет во Св. Николе, беше отворена самостојна изложба на Ивона Велковска. Изложбата „Осветлување, освестување, откривање, ослободување…“ беше […]
10 април 2024

Проф. д-р Јордан Ѓорчев донираше 12 уметнички дела на две јавни здравствени установи во Велес

Претседателот на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Јордан Ѓорчев, на 9. април 2024 година донираше 12 уметнички дела на две јавни здравствени установи […]
7 октомври 2022

Се одржа изложба на карикатурите на проф. д-р Јордан Ѓорчев во Високата школа за безбедност и економика во Пловдив, Бугарија

На 30 септември 2022 во Високата школа за безбедност и економика од Пловдив, Бугарија, се одржа конференција на тема „Вештачка интелигенција во областа на безбедноста – […]
14 мај 2022

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ ја отвори својата прва изложба на карикатури во НУЦК Ацо Шопов, Штип

На 13 мај 2022 година (петок) со почеток од 19:00 часот се отвори изложбата на карикатури My Way на проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен […]
19 декември 2021

Промоција на книга и изложба на академската сликарка Ала Хвастунова од Русија

Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Институтот за култура и уметност при МСУ и Меѓународен центар за славјанска просвета на 18.12.2021 организираа промоција на книгата ГРАФИКА […]
31 октомври 2021

Се одржа изложбата од ликовниот конкурс „Перото – инспирација за уметничката четка“

Денес со почеток од 20:00 часот се одржа изложбата од ликовниот конкурс „Перото – инспирација за уметничката четка“ организирана од Институтот за култура и уметност при […]
1 април 2021

Се одржа виртуелниот маскенбал на Институтот за култура и уметност по повод Први април

Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ минатиот месец распиша конкурс за најкреативна маска по повод 1-ви април. Сите пристигнати дела […]
30 декември 2020

Се одржа виртуелната изложба на најубавите новогодишни елки организирана од Институтот за култура и уметност при МСУ

Денес со почеток од 19:00 часот се одржа виртуелна изложба организирана од Институтот за култура и уметност при МСУ на која беа „изложени“ пристигнати дела од […]
14 декември 2020

Се одржа првата виртуелна изложба организирана од Институтот за култура и уметност при МСУ

Денес со почеток од 13:00 часот се одржа првата виртуелна изложба организирана од Институтот за култура и уметност при МСУ на која беа „изложени“ пристигнати дела […]
29 ноември 2020

Новогодишен ликовен и фото конкурс со изложба на најубавите новогодишни елки

„Новогодишниот ликовен и фото конкурс“ е ликовен и фото конкурс кој е отворен за сите генерации. Конкурсот ќе биде организиран преку Фејсбук и Инстаграм профилите на […]
22 октомври 2020

На МСУ во Свети Николе отворена изложбата „Есенските бои на Македонија“

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе денес беше отворена изложбата „Есенските бои на Македонија“ која е заеднички организирана од Меѓународен Славјански Универзитет […]
19 октомври 2020

Есенски ликовен и фото конкурс

„Есенскиот ликовен и фото конкурс“ е ликовен и фото конкурс кој е отворен за сите генерации. Конкурсот ќе биде организиран преку Фејсбук и Инстаграм профилите на […]
19 април 2019

„Антиката низ вековите“ изложба од Клуб за УНЕСКО Пиреја, Грција на Славјански во Свети Николе

Денес на МСУ во Свети Николе беше отворена изложбата на фотографии „Антиката низ вековите” организирана од Клуб за УНЕСКО Пиреја и островите, Грција, и почесниот член […]