Проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ ја отвори својата прва изложба на карикатури во НУЦК Ацо Шопов, Штип

МСУ одржа презентација на своите наставни програми пред матурантите од СОУ „Наум Наумовски-Борче” – Пробиштип
14 мај 2022
Гуслах Ујар и Туба Озтуран во посета на МСУ во рамките на Еразмус+
16 мај 2022

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ ја отвори својата прва изложба на карикатури во НУЦК Ацо Шопов, Штип

На 13 мај 2022 година (петок) со почеток од 19:00 часот се отвори изложбата на карикатури My Way на проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ во НУЦК Ацо Шопов, Штип. Карикатурите на изложбата се од фан страната на Јордан Ѓорчев во периодот од јуни 2021 до мај 2022 година. Ова е прва изложба која карикатуристот ја организира и со која се претстави пред штипската публика.

Карикатурите ќе бидат изложени од 13 мај до 23 мај 2022 година.

На отварањето на изложбата говор имаа:

  • Горан Трајков, директор на НУЦК Ацо Шопов
  • Иван Бојаџиски, член на комисија за култура при советот на Општина Штип
  • Трајче Кацаров, писател