Обуки и конференции

22 ноември 2023

М-р Михаела Ѓорчева на Панел дискусија организирана од Амбасадата на Република Словенија

M-р Михаела Ѓорчева, член на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, на 21 ноември 2023 година присуствуваше на Панел дискусија „Улогата и позицијата на жената во […]
20 ноември 2023

На МСУ во Битола се одржа настан организиран од Националната Мрежа Против Насилство врз Жените и Семејно Насилство

На Меѓународен Славјански Универзитет во Битола се одржа настанот „Важноста од унапредување на родовата еднаквост во спречувањето на насилството врз жените и девојчињата“. Настанот се одржа на […]
15 ноември 2023

МСУ на Еразмус+ семинар во Охрид организиран од Националната агенција

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржа тренинг/семинар за Еразмус+ на кој приствуваше Викторија Велкова вработена од Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународен Славјански […]
13 ноември 2023

Проф. д-р Мирослав Пендароски со свое предавање на Конгресот на психолози на Македонија

Проф. д-р Мирослав Пендароски од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет на 11 и 12 ноември, зеде учество на Конгресот на психолози на Македонија организиран […]
16 октомври 2023

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев на обука за работењето на првиот квантен компјутер применет во здравството во САД

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет во рамки на Forbes Under 30 Summit во САД ја посетија клиниката […]
15 септември 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на 2023 Forbes Power Women’s Summit во Њујорк

М-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на МСУ и основач на Киноверзум во Њујорк ги претставуваше Киноверзум и Меѓународен Славјански Универзитет на престижниот 2023 Forbes […]
24 јуни 2023

Вработени од МСУ како дел од проектот „Алтернативно туристичко искуство – алтернативно патување“ АЛТЕР ТРИП

На 15 и 16 мај 2023 година во Солун, Грција, се одржа дводневна обука како дел од проектот „Алтернативно туристичко искуство – алтернативно патување“ АЛТЕР ТРИП […]
21 јуни 2023

Лондон: м-р Михаела Ѓорчева на тркалезна маса заедно со Forbes и Courtyard by Marriott

На покана на престижното американско бизнис списание Forbes и хотелот Courtyard London Heathrow во сопственост на најголемиот ланец хотели во светот, Marriott, м-р Михаела Ѓорчева, член […]
10 јуни 2023

Започна 14-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“ на МСУ во Битола

На 9 јуни 2023 година (петок) на Меѓународен Славјански Универзитет во Битола започна 14-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“. Првиот ден од конференцијата се одржуваше […]
1 јуни 2023

Преставници од МСУ земаа учество на FIRESTARTER 2023, првата меѓународна конференција за искуство на клиенти и вработени

М-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и Софија Радончиќ од Службата за Е-учење при МСУ земаа учество на FIRESTARTER 2023, првата […]
17 мај 2023

МСУ и ОУ „Св. Кирил и Методиј“ од Битола ја одржаа работилницата „Работа со надарени и талентирани ученици“

На 15 мај 2023 година учениците од осмо одделение од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Битола беа во посета на Меѓународен Славјански Универзитет. Учениците имаа […]
4 мај 2023

Се одржа работилницата „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во Р. С. Македонија“ на МСУ во Битола

На 3 мај 2023 година на Меѓународен Славјански Универзитет во Битола, Ана Аврамоска Нушкова, проектна координаторка во Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство […]
28 април 2023

Честитки по повод Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа – 28 април

Ви го честитаме Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа – 28 април! Како еден од ретките универзитети кои нудат студиски програми за безбедност и […]
27 април 2023

МСУ на виртуелен самит во Шри Ланка „Вмрежување и соработка помеѓу Азија и Европа“

На 26 и 27 април 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет учествуваше на виртуелен самит за високо образование во Шри Ланка чија главна тема беше „Вмрежување и […]
26 април 2023

На МСУ во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во Р. С. Македонија“

На 26 април 2023 година (среда) на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во […]