Обуки и конференции

28 април 2023

Честитки по повод Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа – 28 април

Ви го честитаме Светскиот ден на безбедноста и здравјето при работа – 28 април! Како еден од ретките универзитети кои нудат студиски програми за безбедност и […]
27 април 2023

МСУ на виртуелен самит во Шри Ланка „Вмрежување и соработка помеѓу Азија и Европа“

На 26 и 27 април 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет учествуваше на виртуелен самит за високо образование во Шри Ланка чија главна тема беше „Вмрежување и […]
26 април 2023

На МСУ во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во Р. С. Македонија“

На 26 април 2023 година (среда) на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во […]
24 април 2023

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржа презентација на МСУ во Свети Николе

На 24 април 2023 година (понеделник), со почеток од 10:00 часот, Анабела Димоска од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржа презентација пред студентите […]
30 март 2023

Покана за презентација на Европас и Еврогајденс од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност

Со големо задоволство ги известуваме нашите студенти дека на 24 април вработените од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе одржат презентација на Меѓународен […]
24 март 2023

На МСУ во Свети Николе се одржа предавањето по повод Глобална недела на пари 2023

На 24 март (петок) со почеток од 11:00 часот се одржа предавањето по повод Глобална недела на пари 2023 на МСУ во Свети Николе. На предавањето […]
20 март 2023

Врачени сертификатите од шестиот дел од обуката за CNC програмери и оператори

На 19 март 2023 година (недела) беа врачени сертификатите на лицата кои го посетуваа шестиот дел од обуката за CNC програмери и оператори организирана од Институтот […]
17 март 2023

Покана за предавање по повод Глобална недела на пари 2023 на МСУ

Факултетот за економија и организација на претприемништво при Меѓународен Славјански Универзитет ве поканува да присуствувате на предавање организирано во рамките на Глобалната недела на парите. Предавањето […]
10 март 2023

МСУ и Киноверзум на Форбс 30/50 самитот во Абу Даби по повод Меѓународниот ден на жената

М-р Михаела Ѓорчева и м-р Моника Илиева се двете претприемачки од Република Северна Македонија кои земаа учество на Форбс 30/50 самитот кој се одржа во Абу […]
10 март 2023

Повик за пријавување за Шестите Ораторски денови на МСУ

Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет објавува повик за Шестите Ораторски денови на МСУ кои ќе се одржат на 17 мај 2023 во 12:00 часот, […]
1 март 2023

Студенти од МСУ на семинар на тема Парламентот (Собранието) како основна институција на парламентарното право

Денес, 1 март 2023, студенти од Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет под менторство на д-р Јагода Митревска учествуваа на еднодневен семинар за студенти […]
28 февруари 2023

Одржана работилница по повод 28 февруари, Меѓународниот ден на лицата со ретки болести

По повод Меѓународниот ден на лицата со ретки болести, 28 фeвруари, Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет и ОУ „Тодор Ангелевски” од Битола реализираа заедничка […]
28 февруари 2023

Се одржа петтото и последно предавање од Зимската лидерска школа со проф. д-р Mенде Солунчевски, проф. д-р Трајанка Макревска и проф. д-р Снежана Малцов

На 25 февруари со почеток од 12:00 часот се одржа петтото и последно предавање од Зимската лидерска школа на тема „Важноста на лидерот во организацијата“ од […]
22 февруари 2023

Отворено е пријавувањето за петтото предавање од Зимската лидерска школа

Зимската лидерска школа го најавува петтото и последно предавање на тема „Важноста на лидерот во организацијата“ од проф. д-р Mенде Солунчевски, проф. д-р Трајанка Макревска и […]
22 февруари 2023

Се одржа четвртото предавање од Зимската лидерска школа со проф. д-р Самоил Малчески

На 21 февруари со почеток од 19:00 часот се одржа четвртото предавање од Зимската лидерска школа на тема „Алатки за развој на иновативни решенија“ од проф. […]