Свети Николе

25 април 2017

Отворен ден на Славјански во Свети Николе

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе гостуваа матуранти од средните училишта од Свети Николе, Велес и Куманово. Учениците имаа можност да присуствуваат […]
21 април 2017

Филозофскиот филмски фестивал гостува на Славјански во Св. Николе

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостува Филозофскиот филмски фестивал. Во рамките на фестивалот беше организирана работилница за учениците од СОУ Кочо Рацин – […]
16 април 2017

Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца

Во Свети Николе имаме необична и уникатна традиција за празнување на Велигден. Секоја година на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржува велигденски натпревар во […]
7 април 2017

На Славјански премиерно беше прикажана претставата „Европејци“

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше прикажана последната претстава од Театарски фестивал Билазора, кој се организираше по повод 27-ми март – Светскиот ден […]
5 април 2017

Претставата „Каминот“ прикажана на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]
4 април 2017

Выступления театра «Печаль и Утеха» на Славянском в Свети-Николе

По случаю 27 марта – Всемирного дня театра в Свети-Николе стартовал новый Международный театральный фестиваль «Билазора». Сегодня жители Свети Николe присутствовали  на выступление театра «Печаль и […]
2 април 2017

Се одржа вториот Державински бал под маски

На 01.04.2017 се одржа вториот Державински БАЛ ПОД МАСКИ во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Студентски сојуз на Меѓународен Славјански Универзитет и Ресторан […]
29 март 2017

Театар од Врање гостува на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]
27 март 2017

Конкурс за средношколски есеи – 2017

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2017 Од пристигнати вкупно 206 есеи напишани од 170 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници: 1 место – Мартин Миљев – СОУ […]
9 јануари 2017

Оваа година имаме снежен Божиќ во Свети Николе

Среќни празници!
3 јануари 2017

Празничен базар организиран од студенти и ученици во Св. Николе

Учениците од СОУ „Кочо Рацин“, ОУ „Гоце Делчев“ и ОУ „Кирил и Методиј“ со своите рачно изработени предмети и новогодишни културно-уметнички настапи активно се вклучија во […]
17 декември 2016

VoiceUp на Славјански во Св. Николе

Проектот VoiceUp продолжува и на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. Проектот VoiceUp, поддржан од USAID, има за цел да ги поттикне сите […]
15 септември 2016

Доделени индексите на бруцошите во Св. Николе – 2016.

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе се доделија индексите на новозапишаните студенти. На свеченоста гостуваа и студенти од нашиот партнерски универзитет […]
25 мај 2016

Свечено доделување на дипломи – Свети Николе

19 мај 2016

Промоција на книга од доц. д-р Живко Митревски

Во релаксирана и пријатна атмосфера во присуство на познати гости и истакнати општествени работници, денес во библиотеката на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ – Свети Николе […]