Свети Николе

1 мај 2016

Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца

Светиниколчани имаат необична и уникатна традиција за празнување на Велигден. Секоја година на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржува велигденски натпревар […]
28 април 2016

Практична настава за безбедност при работа

На Светскиот ден за безбедност и здравје при работа (28-ми април) група студенти од Факултетот за безбедносно инженерство при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше во […]
27 април 2016

Денови на психологијата: 6-7 мај 2016

Наше големо задоволство е да ве поканиме да бидете дел од нашите „ДЕНОВИ НА ПСИХОЛОГИЈАТА”. Доколку сте студенти на психологија, или едноставно ја сакате психологијата ова […]
23 април 2016

Саем на ракотворби на Славјански

 На 23-ти април, сабота, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе (во конгресната сала на Ресторан Москва) во 13:00 часот се одржa мал […]
8 април 2016

Отворен ден за матурантите од Скопје, Кочани, Штип

Во петокот, 8-ми април, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше домаќин на повеќе од 150 матуранти од Скопје, Штип и Кочани. Освен што присуствуваа на […]
29 март 2016

Отворен ден – Свети Николе

Денес ученици од СОУ Кочо Рацин – Свети Николе и од СОУ „Наум Наумовски – Борче“ – Пробиштип гостуваа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ […]
28 март 2016

Презентација на Славјански во Свети Николе

Тимот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ги презентираше своите наставни програми пред средношколците одСОУ Кочо Рацин – Свети Николе. Како благодарност за нивната соработка, […]
23 март 2016

Претставата „Не се клади на Енглези“ – прикажана на Славјански

Во големиот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе пред бројна публика беше прикажана претставата „Не се клади на Енглези“. Претставата беше […]
23 февруари 2016

Работилница во СОУ „Кочо Рацин“ со предавач од Лондон

Денес екипа од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостуваше во СОУ „Кочо Рацин“ со работилница на тема “Communication Skills, Teamwork and Group Work”. Работилницата ја […]
19 јануари 2016

Сојузот на здруженија за македонско-руско пријателство ја одржа првата работна седница за 2016 год.

На ден 19.01.2016 година во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе, Сојузот на здруженија за македонско-руско пријателство и соработка во Р. Македонија […]
15 јануари 2016

Славјански и НУУБ „Гоце Делчев“ – Штип потпишаа Меморандум за соработка

Денес Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договор за соработка со НУ – Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип. Почетокот на заедничката соработка Славјански го […]
25 декември 2015

На Славјански се одржа патронатот на СОУ „Кочо Рацин“- Св. Николе.

Денес во големиот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа културно-забавниот дел од прославата на патрониот празник на СОУ Кочо Рацин – Свети […]
19 декември 2015

На Славјански се одржа изложбата „Реинкарнација“ од Димитар Лазов

Денес во Конференциската сала на Ресторан Москва беше отворена изложбата „Реинкарнација“ од Димитар Лазов – ЛАВ. Ова е единаесетта по ред самостојна изложба од светиниколскиот уметник, […]
5 ноември 2015

Гостување на ученици од СОУ „Кочо Рацин“ на предавање за безбедност

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостуваа ученици од СОУ „Кочо Рацин“ – Свети Николе кои присуствуваа на работилница од областа на безбедноста при […]
26 октомври 2015

Гостување на Здружението на лица со церебрална парализа – Велес