Психологија

10 мај 2022

Се одржа осмото предавање од ППП – „Инклузивна училница – Од теорија до пракса“ од доц. д-р Горица Поповска Налевска

„Инклузивна училница – Од теорија до пракса“ е осмото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 10.05.2022 година со почеток од […]
4 мај 2022

Се одржа седмото предавање од ППП – „Худолиновата метода како современ начин во справувањето со алкохолизмот“ од д-р Вангелица Гаврилова

„Худолиновата метода како современ начин во справувањето со алкохолизмот“ е седмото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 03 мај 2022 […]
27 април 2022

Се одржа шестото предавање од ППП – „Типови на личност“ од проф. д-р Сашо Кочанковски

„Типови на личност“ е шестото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 26.04.2022 година со почеток од 19:00 часот. Предавањето го […]
20 април 2022

Се одржа петтото предавање од ППП – „Психотерапија и личен развој во кризи“ од проф. д-р Мирослав Пендароски

„Психотерапија и личен развој во кризи“ е петтото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 19.04.2022 година со почеток од 19:00 […]
13 април 2022

Се одржа четвртото предавање од ППП – „Како донесуваме лоши одлуки? Психологија на изборот“ од доц. д-р Ана Чучкова

„Како донесуваме лоши одлуки? Психологија на изборот“ е четвртото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 12.04.2022 година со почеток од […]
8 април 2022

На МСУ во Битола се одржа предавањето „Развој на човечките ресурси“ со Ана Андова

На 08.04.2022 година (петок) се одржа предавање на тема „Развој на човечките ресурси“ на кое предавач беше Ана Андова. Предавањето беше бесплатно и се одржа на […]
7 април 2022

Проф. д-р Мирослав Пендароски одржа предавање за членови на Здружението на психолози од Истра

Проф. д-р Мирослав Пендароски одржа предавање за членови на Здружението на психолози од Истра. Викендов се организираше првиот модул од програмата Системски семејни констелации „Вовед, системски […]
6 април 2022

Се одржа третото предавање од ППП – Автогена психотерапија во функција на антистрес третман од доц. д-р Слаѓана Ангелкоска

„Автогена психотерапија во функција на антистрес третман“ е третото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 05.04.2022 година со почеток од […]
30 март 2022

Студенти од Факултетот за психологија при МСУ реализираа практична настава во СОУ „Таки Даскало“ во Битола

На 17.03.2022 година (четврток) студентите од четврта година од Факултетот за Психологија при Меѓународен Славјански Универзитет – Битола, реализираа практична настава во СОУ „Таки Даскало” во […]
30 март 2022

Се одржа и второто предавање од ППП – Доживотно учење од проф. д-р Ѓорѓина Кимова

„Доживотно учење“ е второто предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 29.03.2022 година со почеток од 19:00 часот. Предавањето го водеше […]
23 март 2022

Над 500 учесници на првото предавање од ППП – „Помеѓу нормалното и патолошкото“ од проф. д-р Диана Белевска

 „Помеѓу нормалното и патолошкото“ е првото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 22.03.2022 година со почеток од 19:00 часот. Предавањето […]
10 декември 2021

На МСУ во Свети Николе се одржа работилница за препознавање на рани фази на зависност од марихуана и синтетички дроги

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа работилница за утврдување на превентивен протокол за препознавање на рани фази на зависност […]
29 ноември 2021

Со околу 1400 учесници заврши настанот „Денови на психологија“

Успешно заврши и вториот ден од „Денови на психологија“. На настанот кој се одржуваше во два дена, беа пријавени околу 2500 учесници, а на вториот ден […]
28 ноември 2021

Над 800 учесници на првиот ден од Денови на психологијата на МСУ – 2021

Втора година по ред настанот „Денови на психологијата на МСУ“ се одржа целосно онлајн преку платформата Zoom и беше бесплатен за сите учесници. „Деновите на психологијата […]
22 ноември 2021

Тројца претставници од МСУ на Меѓународен симпозиум на тема „Социјалната средина и личноста“ во Тамбов

На ден 22.11.2021 (понеделник) нашиот партнерски универзитет Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Русија организираше Меѓународен симпозиум на тема „Социјалната средина и личноста“ посветен на […]