Психологија

29 октомври 2021

Одржано предавање на тема Психолошка сигурност за време на пандемијата Ковид – 19

На ден 29.10.2021 (петок) се одржа предавање на тема Психолошка сигурност за време на пандемијата Ковид – 19 со почеток од 11:00 часот. Настанот го водеше […]
31 мај 2021

Се одржа последниот вебинар од Платформата за психолошка поддршка на МСУ

„Емоционален баланс со примена на ABC моделот“ е последниот вебинар кој се одржа во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Настанот се одржа на 28 мај […]
28 мај 2021

Се одржа вебинарот „Емоционална писменост“

На 27 мај 2021 со почеток од 20:00 часот во рамките на платформата за психолошка поддршка се одржа вебинарот „Емоционална писменост“. Вебинарот го водеше проф. д-р […]
27 мај 2021

Се одржа вебинарот „Рефлектирање на потсвеста врз соништата“

На 26 мај 2021 со почеток од 20.00 часот во рамките на платформата за психолошка поддршка се одржа вебинарот „Рефлектирање на потсвеста врз соништата“. Вебинарот го […]
22 мај 2021

Се одржа вебинарот на тема „Предизвици во образованието и родителството на надареното дете“

Вебинарот „Предизвици во образованието и родителството на надареното дете“ се одржа во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот го водеа доц. д-р Горица Поповска Налевска […]
20 мај 2021

Виртуелно патување до музејот на Фројд со доц. д-р Ана Чучкова

Во рамките на платформата за психолошка поддршка, на 19.05.2021 година, со почеток од 20:00 часот бевме на виртуелно патување до музејот на Зигмунд Фројд во Лондон, […]
15 мај 2021

Се одржа вебинарот „Одврзување од токсични релации“ со м-р Билјана Пешева

„Одврзување од токсични релации“ беше седмиот вебинар кој се одржа во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот кој го водеше м-р Билјана Пешева претставува системски […]
14 мај 2021

Се одржа вебинарот „Справување со стрес во приватна и професионална сфера во период на неизвесност“

„Справување со стрес во приватна и професионална сфера во период на неизвесност“ е шестиот вебинар во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот се одржа на […]
13 мај 2021

Се одржа првата работилница за цртање стрипови со Здравко и Давор

Работилницата за цртање стрипови со Здравко и Давор беше петтиот настан што се организираше во рамките на платформата за психолошка поддршка. Настанот беше во забавниот дел […]
12 мај 2021

За првпат организиравме заедничко виртуелно кино во Киноверзум

На 11-ти мај со почеток во 20:00 часот се одржа бесплатна проекција на македонскиот филм „Јавачи на коњи“ во Киноверзум. Настанот беше хибриден – со тоа што […]
11 мај 2021

Се одржа вебинарот на тема „Психолошки третмани на болка“

„Психолошки третмани на болка“ е третиот вебинар кој се одржа во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот се одржа на 10-ти мај со почеток од […]
10 мај 2021

Се одржа вебинарот со Ида Протугер – Резилиентноста како начин за борба против стресот и последиците што ги остава врз менталното здравје и квалитетот на живот

„Резилиентноста како начин за борба против стресот и последиците што ги остава врз менталното здравје и квалитетот на живот“ е вториот вебинар кој се одржа во […]
8 мај 2021

Започна со работа Платформата за психолошка поддршка на МСУ

Денес, 8-ми мај 2021, со почеток од 20:00 часот се одржа вебинар на кој беше отворена Платформата за психолошка поддршка на МСУ. Со оглед на стресната […]
29 април 2021

885 учесници земаа учество на работилницата „Избор на партнер низ призма на семејната психологија“

Во рамките на отворените предавања на МСУ на 28 април (среда) со почеток од 20:00 часот на Zoom се одржа онлајн работилницата на тема „Избор на […]
28 април 2021

Над 720 учесници присуствуваа на онлајн работилницата „Мотивација и поставување на цели – спортска психологија“

Во рамките на отворените предавања на МСУ организиравме онлајн работилница на тема „Мотивација и поставување на цели – спортска психологија“. Работилницата се одржа на 27-ми април, […]