Резултати од Првоаприлскиот конкурс 2021

Студентски блог: Емпатијата како импeратив на човечноста – Светлана Димитрова
2 април 2021
Известување за АПРИЛСКА испитна сесија
4 април 2021

Резултати од Првоаприлскиот конкурс 2021

Почитувани учесници,

како што беше најавено, резултатите од Првоаприлскиот конкурс ги објавуваме денес, на 2-ри април. Пристигнаа 460 креативни маски од повеќе генерации. Виртуелната изложба се одржа на 1-ви април со почеток од 19:00 часот. Кликнете овде за да ги разгледате сите пристигнати маски.

Поради големиот број квалитетни дела, наместо ветените 3 награди, комисијата одлучи да додели вкупно 26 награди. Наградите првично беа планирани за индивидуални натпреварувачи, но поради големиот број на групни маски, комисијата одлучи за секое од првите три места да издвои уште по една награда. Со тоа, имаме по две први места, две втори и две трети места.

  • 1 место – златна плакета + комплет за сликање со платно
  • 2 место – сребрена плакета + книги + комплет за сликање
  • 3 место – плакета + комплет за сликање

Дополнително, доделуваме и 20 пофалници за маските кои влегоа во потесниот избор. Заедно со пофалниците, учесниците ќе добијат и по еден подарок од нашата официјална издавачка куќа, Меѓународен центар за славјанска просвета.

Сите останати учесници ќе добијат електронски сертификати за учество во тек на месец април. Сите добитници на наградите ќе бидат контактирани во тек на месец април за доставата на наградите.


1 место – индивидуална маска – Елисавета Илиевска, Крушево1 место – групна маска – ЦПЛИП – Порака, Штип2 место – индивидуална маска – Антонио Ѓурчиноски, Дебреште2 место – групна маска – Емил Спасовски, „ООУ Браќа Миладиновци”, Пробиштип3 место – индивидуална маска – Славица Урумова-Марковска, Скопје3 место – групна маска, учениците од второ одделение од ООУ „Владо Тасевски” – Скопје и нивниот одделенски раководител Валентина КлопчевскаПофалница – Нина Стојанова, КочаниПофалница – Емил и Ѓорѓи Кукунешоски, СкопјеПофалница – група ученици од прво и второ одделение во Дневниот Центар Амичи во Кочани, со наставничките Ивана Митрова и Моника МаневаПофалница – Филип Мицевски, БитолаПофалница – Сандра Костадинова, КочаниПофалница – Димитриј Жежовски, БитолаПофалница – Меланија Трпевска, СкопјеПофалница – Елеонора Арсовска, КратовоПофалница – Никола Мирчески, СкопјеПофалница – Сара Илијева, КочаниПофалница – Стефан Радевски, СкопјеПофалница – Бојана и Исидора Митеви, ШтипПофалница – Матеа Ванчева, ПрилепПофалница – Матеј Љубески, ПрилепПофалница – Матеја Јанеска, БитолаПофалница – Алек Антевски, КумановоПофалница – Алекс Мушијан, СкопјеПофалница – Ева Милошеска и Елеонора Илиоска, ПрилепПофалница – Миа Ромева, СкопјеПофалница – Лука Дичов, Виница